Yunet
 

Servisne informacije

Dom zdravlja Pančevo dežura za vreme praznika

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 15. februar 2024. • 11:27 •

Dom zdravlja Pančevo dežura za vreme praznika

Zbog državnog praznika, Dana državnosti Republike Srbije dva dana ove nedelje su neradna. Ipak da bi omogućili svojim pacijentima lekarsku pomoć i u vreme praznika Dom zdravlja je organizovao dežurstva. Prema rečima doktora Marka Stojanovića iz Hitne pomoći i ova služba je tu za pacijente.

– Imamo ambulantu Gornji grad koja je vikendom dežurana, a dežurna je za vreme praznika, radi od 7 do 19 časova. Dežurni su za prehlade, manje povrede, za temperature, za različita stanja hroničnih bolesnika a tamo mogu da se jave i za korekciju terapije. Seoske ambulante su takođe dežurne u vreme praznika i za vikend.Za sve ostalo tu je 194, a mi radimo za pacijente i tokom noći, rekao je dr Marko Stojanović –lekar u Hitnoj pomoći.

Ovih dana pomoć traže uglavnom pacijenti sa povišenim pritiskom, ali je povećan broj i asmatičara koji nepovoljno reaguju na zimsko vreme.

– Mogu da se jave nama, tu su i limiti doza koje mogu i oni sami bez lekarskog pregleda ali uz savet da uzmu. Za nešto što je i nama sumljivo preko telefona izlazio na lice mesta i nakon pregleda se odlučujemo za terapiju, rekao je dr Marko Stojanović –lekar u Hitnoj pomoći.

Tokom praznika i u dane vikenda stomatologija Doma zdravlja radi od 8 do 18 sati, odeljenje za zdravstvenu zaštitu dece od 7 do 19 sati, dok Službe polivalentne patronaže i kućnog lečenja rade od 7 do 12 sati. Laboratorija je otvorena od 7 do 18 sati.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena