Yunet
 

Servisne informacije

JKP „Zelenilo“:  Redovni poslovi na seči  granja u gradu

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 2. februar 2024. • 15:01 •

JKP „Zelenilo“:  Redovni poslovi na seči  granja u gradu

Radnici JKP „Zelenilo“ angažovani su ovih dana na orezivanju granja u gradu. Ovaj posao je aktuelnam tokom čitave godine, ali se najintenzivnije radi tokom mirovanja vegetacije, kaže Dejan Stojanović, rukovodilac Sektora održavanja visoke vegetacije u Zelenilu.

U Sektoru održavanja visoke vegetacije ima aktivnosti tokom čitave godine, kaže rukovidlac ovog Sektora u Javno komunalnom preduzeću „Zelenilo“ Dejan Stojanović. Ovih dana radi se na uređivanju Narodne bašte, omiljenog parka Pančevaca.

– Radimo dosta orezivanje grana po rešenju komunalne inspekcije, radimo orezivanje ispod elektro vodova, uklanjamo i suva stabla nakon čega radimo bušenje i veranje tih stabala kako bi kolege mogle da izvrše sadnju novh sadnica tokom mirovanja vegetacije. Danas se nalazimo u Narodnoj bašti i radimo orezivanje drvorednih stabala. Uklanjamo i suve grane sa krošnji, da ne bi došlo do ugrožavanja prolaznika i ostalih korisnika našeg parka, kaže Stojanović.

Zelenilo poseduje svu neophodnu mehanizaciju kako bi se ovaj posao uradio profesinalno i bezbedno kako za radnike, tako i za prolaznike. Zato se uvek obezbedi prostor oko kamiona sa auto korpom, naglašava Stojanović.

– Zelenilo poseduje dve auto – korpe, jedna je visine 24 metara, druga 20 metara, takođe naši radnici koriste svu zaštitnu opremu, šlemove i ostalo što je propisano zakonom.

Osim ekipe iz Zelenila koja radi na uređivanju visokog drveća, uvek je još jedna ekipa angažovana na orezivanju sa zemlje, kako bi se omogućio prolazak pešacima i biciklistima. I za naredni period u Zelenilu najavljuju da ih očekuje mnogo posla.

– U narednom periodu u gradu ćemo orezivati grane ispod elektro vodova, nastavljamo uklanjanje suvih stabala u gradu, a radimo i po rešenjima saobraćajne inspekcije oko preglednosti saobraćajnica, raskrsnica, semafora i sve ostalo, naglašava Dejan Stojanović, rukovodilac Sektora održavanja visoke vegetacije u Zelenilu.

Uz radnike koji rade na seči granja uvek je tu i ekipa koja ukljanja sa trotoara i puteva isečene grane. Inače, ovih dana radi se na uređenju Narodne bašte, čisti se lišće, a sređuju se i klupe.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena