Yunet
 

Servisne informacije

Manje izmene u gradskim i prigradskim linijama Pantransporta

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 11. januar 2024. • 17:03 •

Manje izmene u gradskim i prigradskim linijama Pantransporta

Od ponedeljka 15.januara, autobusi Pantransporta počeće da saobraćaju po zimskom redu vožnje. U ovom preduzeću najavljuju da ima i manjih izmena na linijama prema Ivanovu, kao na gradskoj liniji broj 8 koja saobraća do Starčeva.

Đaci se vraćaju u školske klupe u ponedeljak 15.janaura a to znači i da će Pantransporta početi da saobraća po zimskom redu vožnje, kaže Ivan Cvetanović, šef saobraćaja u ovom preduzeću. Došlo je do izvesnih promena na liniji prema Ivanovu, kao na gradskoj liniji broj 8.

– Na liniji Pančevo Ivanovo došlo je do promena u dva polaska, korigovali smo vreme. Polazak iz Pančeva u 8.35, umesto u 8.40, da bi povratak za Pančevo bio u 9.20, umesto u 9.30. Isti je slučaj i u 12.40. taj polazak je sada u 12.35 iz Pančeva, povratak je u 13 iz Ivanova. To je urađeno zbog bolje preraspodele putnika kako bi što bolje bili iskorišćeni kapaciteti i zbog putnika iz Omoljice i Starčeva. Izvršili smo neke korekcije i na linii broj 8. Umesto polaska iz Starčeva u 9.40, polazak je sada u 9.30 i polasci u 14.50 i 18.50 umesto dosadašnjih 14.40 i 18.40. To smo uveli jer smo izvršili analizu kretanja i mislimo da će ovako biti bolje za sve putnike koji koriste ove linije

U međumesnom saobraćaju vraćaju se polasci koji su bili ukinuti za vreme trajanja raspusta, a ima i manjih izmena u jutarnjim polascima za Beograd.

– U međumesnim linijama vraća se polazak u 13 sati za Kovačicu, on je vezan za odlazak dece u škole. Imaćemo nekoliko bis polazak za Beograd u jutarnjim i popodnevnim satima, jer se i studenti vraćaju na fakultete, očekujemo povećan broj putnika za Beograd

Novi zimski red vožnje biće na snazi do kraja drugog polugodišta, odnosno do kraja juna meseca. U Pantransprtu naglašavaju da će biti redukovan saobraćaj i tokom prolećnog raspusta, početkom maja, a da će o tome obavestiti svoje korisnike kada dođe vreme.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena