Yunet
 

Servisne informacije

Pantransport vozi po letnjem redu vožnje

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 7. jul 2022. • 16:56 •

Pantransport vozi po letnjem redu vožnje

Od 27. juna Patransport primenjuje letnji red vožnje u gradskom i međumesnom saobraćaju. Pojedine gradske linije saobraćaju na 30 minuta u jutarnjem i popodnevnom špicu. Ove godine ipak ima manjih izmena, jer ne saobraćaju sve gradske linije redukovano. Letnji red vožne trajace do 31. avgusta.

Sa završetkom školske godine, autobusi Pantransporta počinju da saobraćaju po letenjem redu vožnje zbog manjeg broja putnika tokom letnjih meseci. Medjutim, ove godine nisu sve gradske linije redukovane

– Određeni broj polzaka neće saobraćati između jutarnjeg i popodnevnog vršnog opterećenja. To je u proseku na gradskim linijama po 8 polazaka. Na nekim linijama i nema izmena jer kažem nije isto kao i predhodnih godina jer smo ove godine uveli dve nove gradske linje, broj 7 i gradsku liniju broj 8. Na gradskim linija 2 i 3 nema izmena, na gradskoj linij 4 Centar – Minel neće soabrćati polasi na svakih pola sata izmenju jutarnjeg i popodnevnog vršnog opterećenja nego na svikih sat vremena. Na gradskim linija 5a i 6 neće biti izmena. Letnji red vožnje će se primenjivati jos na gradsko glinij broj 7 , 8 i liniji broj 14.

Što se tiče prigradskih linija, Savičić napominje da i tu ima manjih izmena, odnosno ukinuti su pojedni polasci prema okolnim mestima.

Neće saobraćati jedan polazak za Banatski Brestovac u 14. 30, sa povratkom u 15.20, polazak za Ivanovo u 6.05 i u 6.50 iz Ivanova. Na međumesnoj linije za Beograd neće biti nikakvnih izmena, jedino neće saobrćati autobus na liniji Pančevo – Kovačica u 13.00 i u 14.05 iz Kovačice.

Ipak, u Pantansportu kažu da zbog redukovanog reda vožnje, nije smanjem broj autobusa koji svakodnevno izlazi na ulice grada.

To je procentulno oko 12 posto polazaka neko kada je pun režim rada. Imamo isti broj polazak kao i kada se radi redovno, što znači da oko 50 autobusi dnevno izlazi na ulice grad.

Sve detalje oko reda voznje putnici mogu da pročitaju na sajtu Pantransporta, koji se redovno ažurira. Savičić podseća da prodaja mesečnih karata za polovinu meseca počinje 15. Jula.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena