Yunet
 

Servisne informacije

Akcija suzbijanja odraslih formi komaraca 1. jula u Vršcu

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 30. jun 2022. • 11:12 •

Akcija suzbijanja odraslih formi komaraca 1. jula u Vršcu

Foto: Pixabay

Odeljenje za komunalne i stambene poslove i poslove zaštite životne sredine Gradske uprave Grada Vršca obaveštava javnost da će se u petak dana 01. jula 2022. godine, od 19 do 21 sat, obaviti akcija suzbijanja odraslih formi komaraca, uređajima iz aviona, na površini od 3.400 ha, koja obuhvata teritoriju grada Vršca i naseljenih mesta: Pavliš, Vlajkovac, Uljma, Mesić, Kuštilj, Vojvodinci, Straža i priobalje reke Karaš od Kuštilja do Straže.

Tretman će biti izveden insekticidom NEOPIROX LAMBDA 2.0, uređajima iz vazduha u izvođenju „EKO-SAN PLUS“ d.o.o. Beograd i Privrednom avijacijom Vršac.

S obzirom da je preparat toksičan za pčele, upozoravaju se pčelari da preduzmu neophodne mere radi zaštite istih.

Istog dana od 19 do 24 sata, obaviće se akcija suzbijanja odraslih formi komaraca, uređajima sa zemlje, na površini od 2.475 ha, koja obuhvata Vršac i sva naseljena mesta na teritoriji grada Vršca.

Tretman će biti izveden od strane „EKO-SAN PLUS“ d.o.o. Beograd korišćenjem biocidnog preparata AQUA K-OTHRINE, prskanjem iz ULV uređaja u skladu sa u rešenjem nadležnog organa, kojim se odobrava upotreba i korišćenje sredstva za tretiranje.

U slučaju nepovoljnih meteoroloških uslova, biće određen novi termin, o čemu će javnost biti blagovremeno obaveštena.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena