Yunet
 

Privreda

VUČEVIĆ : Nismo ni svesni koliko je važno što je Kontinental došao u Srbiju!

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 26. februar 2023. • 22:00 •

VUČEVIĆ : Nismo ni svesni koliko je važno što je Kontinental došao u Srbiju!

Vučević se na samom početku, osvrnuo na sastanak Beograda i Prištine, najavljen za sutra, ističući da niko ne zna kako će se taj sastanak odviti, jer je mnogo nepoznatih u toj „jednačini“.

Nama je lako, ali je Vučiću teško. Treba to sve da se izdrži i da se štiti nacionalni interes. Znam da Vučić ima iskustva, odvažnosti, hrabrosti da sve to izdrži. On se sastao sa Putinom 19 puta, sa Merkel isto – rekao je on.

Ono što je dodatni problem jesu dva dominantna narativa, a to je da jedni pozivaju na kapitulacijom, da se pomirimo sa Kosovom, i drugi koji su tobože nacionalisti, i koji deset godina govore neke stvari, a Srbija se 10 godina ne predaje.

Kako je naveo, predsednik Srbije je crvene linije više puta istakao, ali će zasigurno biti izložen pritisku zbog francusko-nemačkog predloga. Interesantno je to, što mnogi, kaže Vučević pričaju o tom dokumentu, ali ga nisu nikada pročitali.

– Vučić i ja smo porodični prijatelji, i nemam potrebu da se dodvoravam. On će sutra tu utakmicu dobro odigrati. Dolaziće novi dani, biće još mnogo utakmica, i borićemo se. Mi ćemo morati da dalje radimo na Srbiji, da ne gubimo optimizam, da čuvamo mir, slobodu, budućnost, poštujući našu istoriju i tradiciju – priča Vučević.

Govoreći o nedavnoj izjavi Vesne Pešić, Vučević kaće da su njeni puleni kreirali politiku posle petog oktobra, kada se desilo sve što se desilo.

Ja sam kao student bio protiv plana Z4, pa smo doživeli Oluju, gde su ljudi proterani, nisam bio oduševljen ni Rambonjeom, i evo i danas se borimo, rekao je Vučević, pa dodao:

– Moramo biti mudri da ne prihvatimo ulogu koja nam je napisana. Da smo opet mi neki loši momci na brdovitom Balkanu. Svi su divni i koperativni, samo mi ne. Posebno imajući u vidu svetski sukob… Da vodimo politiku da se ne junačimo, da ne štrčimo da nas pogodi prvi metaj ili sablja – rekao je ministar potom.

Težak dan je pred nama, i ne bih se menjao sa Vučićem, nikada, kaže ministar.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena