Yunet
 

Privreda

Gradonačelnik Stevanović o projektu izmeštanja autobuske stanice

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 18. jul 2022. • 16:30 •

Gradonačelnik Stevanović o projektu izmeštanja autobuske stanice

Gradonačelnik Pančeva Aleksandar Stevanović obratio se nakon niza neistina koje su iznete u medijima i na društvenim mrežama u vezi sa projektom izmeštanja autobuske stanice na drugu lokaciju u gradu Pančevu.

Izmeštanje autobuske stanice na drugu lokaciju nema veze sa mrežom linija koje saobraćaju u gradu, rekao je gradonačelnik Pančeva Aleksandar Stevanović, povodom primedbi koje su bile upućene prethodnih dana, na ovaj projekat.

– Projekat izmeštanja glavne autobuske stanice u našem gradu ne podrazumeva promenu trasa linija javnog prevoza u našem gradu i te dve stvari apsolutno nemaju veze jedna sa drugom. Svi autobusi koji danas saobraćaju po utvrđenim linijama oni će i u budućnosti da se kreću istim tim linijama, istim tim trasama. Ovo znači da jedna od osnovnih primedbi koja je izneta na Javnoj sednici komisije za planove da će ustanova ili institucija u našem gradu izmeštanjem glavne autobuske stanice sa lokacije gde se ona nalazi danas onemogućiti ili otežati pristup svim institucijama i ustanovama u našem gradu našim stanovnicima i iz naseljenih mesta ali i samog naseljenog mesta Pančevo. To apsolutno nije tačno. Linije koje saobraćaju u našem gradu mi utvrđujemo sa strukom ali i u komunikaciji i konsultaciji sa našim sugrađanima i sugrađankama. To će tako biti i u budućnosti jer je naša obaveza da mi to radimo i naša obaveza je jedino da slušamo naše sugrađane i sugrađanke. To ćemo i u budućnosti činiti. Ovim potezom mi ćemo omogućiti da nastave sve institucije , sve ustanove da budu i dalje dostupne svim sugrađanima, ili ćemo tu činjenicu još poboljšati. Svako iz bilo kog dela grada Pančeva, naseljeno mesto Banatski Breskovac, Banatsko Novo Selo, Dolovo, Glogonj ili Kotež, Strelište imaju lako dostupno i da dođu do centra grada, i do gradske uprave i do bolnice, i do bilo koje tačke u gradu na koje oni idu i dan danas – rekao je Aleksandar Stevanović, gradonačelnik Pančeva.

Projekat će biti realizovan, a autobuska stanica izmeštena iz centra grada na lokaciju Bagremar, objasnio je gradonačelnik. Kako kaže prva ideja za izgradnju stanice na toj lokaciji datira još iz sedamdesetih godina prošlog veka i ona se prvi put zvanično pojavljuje u detaljnom urbanističkom planu, tada Opštine Pančevo, osamdesetih godina 20. veka. Kao primer dobrog planiranja Stevanović je naveo sve što je urađeno u samom gradu i još jednom potvrdio da sve što se radi je za dobrobit građana i jedino u njihovu korist.

– Ponosni smo pre svega na činjenicu da smo otvorili veliki broj radnih mesta u našem gradu. Ponosan sam na činjenicu da smo posle nekoliko decenija otvorili prvu, a zatim i drugu fabriku u našem gradu, a nismo zatvarali fabrike. Zahvalni smo na ovom poslu pre svega predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, ali i Vladi Republike Srbije bez kojih ovakvi projekti ne bi mogli da budu realizovani. Želim da istaknem da ovakvi projekti znače Gradu Pančevu veoma, jer ovakvi projekti danas dovode da mi imamo budžet koji je na istorijskom nivou i dovodi do toga da mi sa jednim takvim budžetom možemo dalje da razvijamo i unapredimo naš grad. Ponosni smo na kilometre ulica koje su rehabilitovane i rekonstruisane u našem gradu u prethodnom periodu. Ponosan sam na gomilu drugih projekata koje smo realizovali i koje ćemo tek da realizujemo. Ponosan sam na rekonstrukciju gradskog parka koji je rekonstruisan nakon nekoliko decenija, koji je danas povod Grada Pančeva. Ponosan sam na činjenicu što ćemo veoma brzo dobiti rehabilitovan gradski Kej koji će siguran sam kad završimo ovaj projekat biti najlepše mesto u našem gradu. Ponosan sam na činjenicu i da se bavimo realizacijom projekata kojima se u ovom gradu decenijama pričalo a niko ništa nije preduzimao. Tu mislim na kružni tok kod plinare koji je jedna priča u gradu Pančevu koja je kružila sigurno 20, 30 godina. Mi je danas realizujemo. Ona je danas opipljiva i vidljiva – objasnio je Stevanović.

Gradonačelnik Stevanović istakao je da je Pančevo ozbiljan grad i da imamo dužnost i obavezu da se ozbiljno prema njemu ophodimo. Grad će nastaviti da se razvija i istrajaće u realizaciji svih projekata koji su za dobro njenih građana, zaključio je Stevanović.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena