Yunet
 

Privreda

Momirović: Potpisan Ugovor o dodeli finansijskih sredstva

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 15. jul 2022. • 12:53 •

Momirović: Potpisan Ugovor o dodeli finansijskih sredstva

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović potpisao je danas zajedno sa predstavnicima privrednih društava Ugovor o dodeli finansijskih sredstava kao stimulativnih mera za unapređenje kombinovanog transporta za 2022. godinu, u ukupnom iznosu od 73 miliona dinara.

„Uprkos činjenici da se u Evropi odvija rat između zemalja koje pružaju sirovinsku bazu, kada se logistika nameće kaoključno pitanje obezbeđivanja sirovina i stabilnosti našoj državi ali i celoj Evropi, kao i obezbeđivanje održive potrošnje energenata, Vlada Republike Srbije, preko resornog ministarstva ponovo je u mogućnosti da pomogne privrednim društvima čija je pretežna delatnost obavljanje kombinovanog transporta da unaprede svoje poslovanje i realizacijom predmetnih investicija doprinesu daljem razvoju železničkog saobraćaja i kombinovanog transporta na teritoriji Republike Srbije“, istakao je ministar Momirović.

Ministar Momirović je dodao da se ovim potpisivanjem pokazuje stabilnost finansija u našoj državi kao i odlučnost nastavka investicija koje će dovesti do daljeg rasta ekonomskog standarda naših građana.

Privredna društva koja su dobila finansijska sredstva u postupku za dodelu sredstava kao stimulativnih mera putem javnog poziva za unapređenje kombinovanog transporta za 2022. godinu su:Kombinovani prevoz DOO Prokuplje, Preduzeće za usluge špedicije i trgovinu Milšped DOO Beograd, Transagent operator DOO Beograd, Privredno društvo za međunarodnu i unutrašnju špediciju i javna skladišta Transportšped DOO Beograd, Preduzeće za spoljnu i unutrašnju trgovinu i usluge Nelt co. DOO Dobanovci.

Vlada Republike Srbije je pokrenula veliki investicioni ciklus ulaganja u unapređenje železničke infrastrukture sa ciljem stvaranja optimalnih uslova za funkcionisanje železničkog saobraćaja kao masovnog, ekološki najprihvatljivijeg i energetski najefikasnijeg vida prevoza, u skladu sa savremenim tendencijama razvoja transportnog sistema u celini i ciljevima politike postizanja klimatske neutralnosti i održivosti.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena