Yunet
 

Privreda

Inđija čeka potvrdu za dolazak velikog investitora iz oblasti automobilske industrije

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 3. maj 2022. • 13:04 •

Inđija čeka potvrdu za dolazak velikog investitora iz oblasti automobilske industrije

Foto: rtv.rs

Posle 17 novih investicija, Opština Inđija očekuje da u naredna tri meseca dobije potvrdu za još jednu, najveću do sada, investiciju, koja će zaposliti više hiljada radnika. Privredni rast u Inđiji doveo je do intenzivne stanogradnje, i poboljšanja standarda građana, što potvrdjuju i podaci Nacionalne službe za zapošljavanje.
Ako je i bilo, sada više nema dileme da je Inđija jedna od najrazvijenijih opština u Srbiji. Povoljan privredni ambijent, blizina Beograda i Novog Sada, samo su neki od razloga zbog kojih je u poslednjih nekoliko godina 17 investitora izgradilo svoje pogone u ovoj sremskoj opštini. Građani primećuju da se Inđija razvija i gradi.
Stalno stvaranje uslova za nova radna mesta rezultiralo je niskom stopom nezaposlenosti koju u ovoj opštini beleži Nacionalna služba za zapošljavanje. Ta statistika kaže da je stopa nezaposlenosti ispod republičkog proseka.

Privredna aktivnost u Inđiji ne staje. Realna su očekivanja da u naredna tri meseca stigne potvrda za dolazak velikog investitora iz oblasti automobilske industrije.

Ne grade se samo fabrike, u Inđiji niču novi stambeni i turistički objekti, što je slika sveukupnog standarda života u ovoj sremskoj opštini.

Izvor: rtv.rs

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena