Yunet
 

Privreda

Otvoren novoizgrađeni pogon kompanije „Profimont“ u Vršcu

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 27. april 2022. • 11:22 •

Otvoren novoizgrađeni pogon  kompanije „Profimont“ u Vršcu

U Vršcu je, svečano otvoren novoizgrađeni pogon kompanije „Profimont“. Reč je o investiciji vrednoj 50 miliona dinara koja je realizovana uz pomoć granta Vlade Republike Mađarske kroz program fondacije „Prosperitati“ iz Subotice. Kompanija „Profimont“ je porodična firma iz Vršca, koja posluje već 30 godina i bavi se proizvodnjom čeličnih konstrukcija, ograda i ostalih proizvoda od gvožđa. Brojne vršačke privrednike, preduzetnike , predstavnike lokalne samouprave i partnera na projektu pozdravio je Igor Gothenc, vlasnik porodične kompanije „Profimont“.

„Mnogo više od ovog objekta su pozitivna iskustva naših partnera, pretočena u dugogodišnja iskustva. Bez obzira što je danas metal, roba sa kojom je jako teško raditi, mi ovu čvrstu sirovinu pretvaramo u najbolja dizajnerska i tehnička rešenja prema zahtevima i potrebama naših klijenata.“

Na svečanosti otvaranja ovog pogona prisustvovali su i partneri iz fondacije „Prosperitati“ koja rukovodi grantovima Vlade Republike Mađarske u AP Vojvodini.

„Drago nam je što je naša fondacija i na teritoriji Južnog Banata uspela da, da podstrek razvoju preduzeća koje nastoji da intenzivira i ojača privredni razvoj ovog regiona. Fondacija „Prosperitati“ prati projekte koji se baziraju na strateškim ciljevima Srbije, a u skladu sa regionalnom politikom razvoja Evropske Unije“. izjavio je u svom obraćanju prof. Dr Imre Nađ, predsednik fondacije „Prosperitati“.

Grad Vršac pozdravlja hrabrost privatnih preduzetnika da prošire svoj posao u našem gradu i izražava zadovoljstvo što je lokalni razvoj prepoznat od strane inostranih partnera koji su spremni da ulože značajna sredstva u dalji napredak ovakvog vida poslovanja.

„Lokalna samouprava odlučno stoji iza svih investicija u našem gradu, a i u budućnosti ćemo još jače podržati svakog ko bude želeo da investira u Vršcu i doprinese otvaranju novih radnih mesta za naše sugrađane. Neka ova investicija bude primer i ostalim preduzetnicima, da ostanu u svom gradu i neguju porodičnu tradiciju“ istakla je gradonačelnica Vršca Dragana Mitrović.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad