Yunet
 

Privreda

Prezentacija investicionih mogućnosti u turističke lokacije sutra u RPK Pančevo

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 12. april 2022. • 09:57 •

Prezentacija investicionih mogućnosti u turističke lokacije sutra u RPK Pančevo

U prostorijama Regionalne privredne komore Pančevo (Zmaj Jovina 1/a, u sali na I spratu) sutra 13. aprila 2022. godine, sa početkom u 12 sati, biće održana i gotove projekte na teritoriji istočne Srbije.

Prezentacija će biti održana u organizaciji Regionalne razvojne agencije istočne Srbije i Privredne komore Srbije-Regionalne privredne komore Južnobanatskoog upravnog okruga.

Tokom prezentacije biće predstavljeno 20-tak konkretnih lokacija i projekata iz turizma, kao što su SPA hotel sa izdatom građevinskom dozvolom, apartmani pored Dunava, Staroj planini, etno selo u dolini Timoka, parcela na skijalištu Crni Vrh, Gamzigradska Banja, hotele u Sokobanji i Staroj planini, ribnjak na Dunavu, kamp pored negotinskih vinarja itd.

Istočna Srbija poslednjih godina beleži rekordne brojke u turizmu. Uspešno radi 2.900 turističkih objekta sa 9.000 ležaja, beleži se godišnji promet od 300.000 turista, koji ostvare preko milion noćenja, što je jasan pokazatelj da je svako ulaganje u ovaj deo Srbije, više nego dobar izbor.

U toku su obimne intervencije na unapređenju saobraćajne infrastrukture u regionu, počela je rekonstrukcija tvrđave Fetislam, uskoro počinje gradnja Vizitorskog centra na Felix Romuliani (UNESCO), dok je na Lepenskom Viru već aktivan novi Vizitorski centar.

Cinj ove prezentacije nije samo predstavljanje investicionih lokaliteta već i sagledavanje želja i potreba potencijalnih investitora, kao i pomoć u pronalaženju lokacija i projekata spremnih za investiranje. Na prezentaciji se očekuje učešće i nekog od predsednika opština iz istočne Srbije.

Po završetku prezentacije predviđen je degustacija vina sa istoka Srbije. Više informacija dostupno je na internet adresi http://investeastserbia.com/index.php/lokacije-u-turizmu, a turističku ponudu istočne Srbije možete videti na www.visiteastserbia.rs

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena