Yunet
 

Privreda

Gradonačelnica Dragana Mitrović obišla radove na izgradnji industrijske zone

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 23. mart 2022. • 16:06 •

 Gradonačelnica Dragana Mitrović obišla radove na izgradnji industrijske zone

Foto: Grad Vršac

Gradonačelnica Vršca Dragana Mitrović obišla je danas radove na izgradnji dovodnika vode za novu industrijsku zonu „Sever“, a pre toga je u ponedeljak potpisala ugovor za infrastrukturno opremanje nove zone sa Upravom za kapitalna ulaganja Autonomne pokrajine Vojvodine.

– Potpisivanjem ugovora sa Upravom za kapitalna ulaganja Grad Vršac nastavlja realizaciju jednog od najvažnijih projekata za naš grad, a to je izgradnja industrijske zone Sever. Ugovor je vredan 194 miliona dinara, 85 miliona dinara obezbeđeno je od strane Uprave za kapitalna ulaganja, a ostatak novca obezbedio je Grad Vršac. Mi smo u toku 2021. godine već započeli radove na ovom projektu izgradnjom dovodnika vode od grada do industrijske zone, istakla je gradonačelnica Dragana Mitrović.

Radovi na dovodniku vode vredni su 84 miliona dinara, a u dinamiku i zahtevnost ovog posla danas se uverila i gradonačelnica.

– Obišli smo radove na izgradnji dovodnika vode za novu industrijsku zonu Sever. Oni se odvijaju prema predviđenoj dinamici i rok za završetak je 180 kalendarskih dana. Ovo je deo projekta za koji smo potpisali ugovor još tokom prošle 2021. godine i jedan od najzahtevnijih pojedinačno posmatranih kada je infastruktura u pitanju. Imali smo prilike danas ovde da porazgovaramo sa građanima iz ulica kuda će prolaziti dovodnik vode i jako nam je važno da ove radove završimo u što kraćem roku kako bismo što pre mogli da nastavimo da opremamo industrijsku zonu. Nema daljeg napretka grada, nema daljeg razvoja bez nove industrijske zone, prostora koji će Grad Vršac ponuditi kako novim investitorima, tako i onima koji već godinama uspešno posluju na našoj teritoriji, istakla je gradonačelnica Mitrović.

Kako kažu izvođači radovi su veoma zahtevni, ali se sve odvija po predviđenom planu.

– Cevovod je 6390 metara dužine i prečnika 180 milimetara i napojnog pritisaka 10 bara. Sa svakim građaninom je obavljen razgovor i rečeno im je da će se javna površina vratiti u prvobitno stanje, kao i zelene površine. Radovi protiču predviđenom dinamikom i izuzetno su zahtevni na ovom delu zato što imamo jako puno instalacija, gasovoda, kućnih priključaka, vodovoda, ali ljudi uspevaju da savladaju to i do sad nismo imali havariju, objasnio je inženjer Strahinja Banović, iz firme „Graditelj NS“.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena