Yunet
 

Privreda

Vučić obišao fabriku kompanije BMTS Tehnology u Novom Sadu

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 16. mart 2022. • 08:36 •

 Vučić obišao fabriku kompanije BMTS Tehnology u Novom Sadu

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obišao je fabriku kompanije „BMTS Technology“ u Novom Sadu.

Predsednik Srbije istakao je da je u ovim teškim danima za ceo svet, uvek dobra vest kada se obilaze fabrike, i kada se broj zaposlenih u fabrikama povećava, a izvoz raste.

– To utoliko više predstavlja razlog za radost, ma koliko bili zaokupljeni težinom svakodnevnih problema – rekao je Vučić.

Predsednika je tokom obilaska fabrike interesovao proces proizvodnje, nako čega je imao priliku da se uveri u rad fabrike.

– Lepo izgleda kada je konačan proizvod! – konstatovao je Vučić.

Kako je dodao Vučić, do kraja 2024. godine biće zaposleno 424 radnika.

– Za našu zemlju je značajan izvoz, a oni će snabdevati sve veći deo tržišta – kaže Vučić.

Kako je dodao, Novi Sad koji do pre neku godinu nije imao nijednu fabriku, a sada postaje automibilski centar sa brojnim fabrikama.

– Svaka fabrika je kao čedo naše. Mi smo tu da pomažemo da bi nam oni posle to vraćali – rekao je Vučić i dodao:

– Ono što je važno za ljude, da kada pomenem loše vesti koje stalno stižu, ne treba da sumnjaju da ćemo se mi izboriti sa tim.

Manuel Aba, potpedsednik kompanije, rekao je da je veomA ponosan i uzbuđen jer se nalazi u ovoj fabrici koja obuhvata proizvodni pogon za turbo punjače i brojne vredne predmete.

– Naša kompanija je globalni proizvođač turbo puinjača za globalne proizvođače automobila. Naše sednište se nalazi u Nemačkoj, ali mi sarađujemo šorom sveta. BMTS je kompanija zajedničkog ulaganja Boša i Male, i uzimajući u obizir naše poslovanje, stvoren je veliki broj kupaca. Fokus je na budućim tehnologijama, kao što je sistem toplotne pumpe. Srećni smo što imamo Srbiju kao partnera – kaže Aba.

Predsednik je, nakon što je obišao fabriku kompanije „BMTS Technology“ u Novom Sadu odgovarao na pitanja novinara.

Govoreći o dešavanjima u Ukrajini, istakao da Srbija do sada nije uvodila sankcije Rusiji, a da što se tiče gasa, pregovora oko toga neće biti pre izbora zakazanih za 3. april.

– Do tada, šta će da se zbiva ne znamo, važno je da za građane obezbedimo ono što je najbolje moguće. Ukoliko ne bude nekih smetnji, kao prekida gasovoda ili nešto, a nadam se da neće, imaćemo povoljnu cenu. Povoljna cena danas je nešto drugo u odnosu na pola godine ili godinu dana, ali sam siguran da ćemo imati jednu od najpovoljnijih u Evropi – kaže Vučić.

Foto: printscreen Pink.rs

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena