Yunet
 

Privreda

Vršac domaćin delegaciji italijanskih privrednika

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 20. novembar 2021. • 09:10 •

Vršac domaćin delegaciji italijanskih privrednika

Gradonačelnica Vršca Dragana Mitrović, ambasador Italije u Beogradu Karlo Lo Kašo i predsednik udruženja Konfindustrija Srbija Patricio Dei Tos posetili su tri italijanske fabrike koje posluju u Vršcu.

Grad Vršac, pod pokroviteljstvom Ambasade Italije u Beogradu, organizovao je manifestaciju “Dan otvorenih vrata italijanske privrede u Vršcu”, koja se poklapa sa inicijativom Nacionalnim danom malih i srednjih preduzeća Italije. Gradonačelnica Dragana Mitrović je upriličila svečani prijem, a potom je u Svečanoj sali Gradske kuće održan i radni sastanak”.

“Zadovoljstvo mi je što danas u društvu ambasadora Italije i predstavnika italijanskih kompanija koje posluju u Srbiji, obilazimo i vršačke škole. Na predhodnim sastancima, koje smo održali pre nego smo došli ovde kod vas, u našu Gimnaziju, upravo smo razgovarali o potrebi italijanskih kompanija za nalaženje kvalifikovanih radnika. Zato danas i obilazimo i škole i kompanije, kako bismo već sada zajedno planirali kako obrazovanje, tako i stručnu praksu u kompanijama, ali i kasnije zaposlenje” rekla je Mitrović.

Povodom “Dana otvorenih vrata italijanske privrede u Vršcu je boravio Karlo Lokašo ambasador Italije u Srbiji .

Centralna tema ovogodišnje manifestacije je održivi razvoj u skladu sa ciljevima Agende 2030 Ujedinjenih Nacija: Korporativna društvena odgovornost, efikasno korišćenje prirodnih resursa i održivi razvoj, koji u centru ima ljude i budućnost mladih generacija.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena