Yunet
 

Poljoprivreda

E-Agrar: Lakše do subvencija

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 7. februar 2023. • 16:55 •

E-Agrar: Lakše do subvencija

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede uvelo je polovinom januara elektronski sistem, e-Agrar. Ova platforma treba, pre svega, da omogući proizvođačima da mnogo lakše, uz samo nekoliko klikova, stignu do subvencija.

Stižu nove savremene povoljnosti za poljoprivrednike. Prvi korak u procesu uvođenja e-Agrar sistema je prijava na Portal eID. Kako bi dobili svoj eID, što je zapravo identifikacioni lični broj, poljoprivrednici koji poseduju pametne mobilne telefone treba da odu na šalter pošte ili u Poljoprivrednu stručnu službu i besplatno preuzmu elektronski identitet, objašnjava Maja Sudimac, rukovodilac Sektora poljoprivrede I savetodavne službe Instituta “Tamiš Pančevo .

Cilj ovog načina registracije je da sva registrovana poljoprivredna gazdinstva pređu na digitalno upravljanje poslovanjem, gde poljoprivrednici mogu da pristupe podacima o gazdinstvu, da podnesu zahtev u elektronskoj formi za upis u registar poljoprivrednih gazdinstava, da izmene podatke, da obnove registraciju ili da se izvrši brisanje iz registra.

Nadamo se da će ubuduće na ovaj način moći da se pomogne i u proizvodnji, kao i kod bespovratnih sredstava i konkursa. Starijima se po tom pitanju nudi razna pomoć, a možemo im pomoći i mi iz Instituta”, zaključila je Maja Sudimac”.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad