Yunet
 

Poljoprivreda

Licitacija poljoprivrednog zemljišta

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 16. septembar 2022. • 20:25 •

Licitacija poljoprivrednog zemljišta

Grad Pančevo raspisao je oglas za davanje u zakup i na korišćenje poljoprivrednog zemljišta u državnoj svojini u gradu Pančevu po uslovima prvog kruga. Rok za prijavljivanje i podnošenje dokumentacije je do 5. oktobra u 15. časova.

Grad Pančevo je raspisao oglas za prvi krug licitacije za davanje u zakup i na korišćenje državnog poljoprivrednog zemljišta. Ponuđeno je ukupno 714 hektara a slobodnog zemljišta ima u svim katastarskim opštinama, istakla je Vladislava Maksimović, gradska većnica za poljoprivredu.

– Jedno javno nadmetanje je jedna parcela jer smo gledali da izađemo u susret poljoprivrednicima i na njihovu inicijativu da više ne bude u sklopu jednog javnog nadmetanja više parcela, i na taj način smo omogućili da izdajemo više manjih parcela. Kada su rokovi i dokumentacija u pitanju, treba da napomenem da je i ove godine nadmetanje online. Zainteresovani putem apilkacije kogu da konkurišu. Dokumentacije ista kao i prethodnih godina: Fizičko lice da ima 0.5 hektara, da su upisani u registar poljoprivrednih gazdinstva i da imaju aktivan status minimum tri godine. Kada su u pitanji pravna lica, oni takođe moraju da imaju tri godine aktivan status zatim 10 hektara u katastarskoj opštini i da im se sedište nalazi u jedinici katastarske opštine gde žele da konkurišu.

Rok za prijavljivanje zainteresovanih poloprivrednika i podnošenje dokumentacije putem aplikacie je do 5. oktobra u 15. časova, ističe većnica.

– Rang lista izaćiće 14. oktobra u 10 časova. Moguće je obilazak terena i on je planiran za 20. septembar u 10 časova. Poljoprivrednici mogu da dođu ili da nas kontaktiraju u Sekretarijatu za poljoprivredu. Jednom poslata prijava ne može se više menjati. Ukoliko imaju neke nedoumice mogu da dođu kod nas. Oglas se nalazi na sajtu gradske uprave grada Pančeva a takođe biće istaknut u svim Mesnim zajednicama. Kompletan oglas može se pogledati i na sajtu Uprave za poljoprivredno zemljište.

Rang lista ponuđača objavljuje se na zvaničnoj veb – prezentaciji Uprave za poljoprivredno zemljište i sadrži spisak lica koji ispunjavaju uslove za ostvarivanje prava zakupa i korišćenja poljoprivrednog zemljišta rangiranih prema visini ponude, vreme dostave zahteva i spisak lica koji ne ispunjavaju uslove za ostvarivanje prava zakupa poljoprivrednog zemljišta.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena