Yunet
 

Poljoprivreda

Nedimović posetio poljoprivredno gazdinstvo iz Opova

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 19. mart 2022. • 19:48 •

Nedimović posetio poljoprivredno gazdinstvo iz Opova

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, Branislav Nedimović posetio je poljoprivredno gazdinstvo porodice Babajanin iz Opova. Posetu je iskoristio i za razgovor sa poljoprivrednicima iz ovog mesta.

Braća Milan i Dragoslav Babajanin, koje je posetio ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, Branislav Nedimović, bave se ratarstvom i povrtarstvom. Obrađuju 250 hektara zemlje, od kojih su 2 hektara u njihovom vlasništvu. U poljoprivrednim radovima mnogo im pomažu naslednici. Milan ima 5 sinova, a Dragoslav 3 ćerke. Kako ističu zadovoljni su saradnjom sa ministarstvom, a i ove godine konkurisali su za poljoprivrednu mehanizaciju.

U razgovoru sa ministrom poljoprivrednici okupljeni na imanju porodice Babajanin bili su u prilici da saznaju sve što ih zanima vezano za aktuelne subvencije. Mogli su da iznesu probleme sa kojima se sureću u proizvodnji. “Na stolu” su bile brojne teme od cene goriva i veštačkog đubriva do otkupa mleka.

U Opštini Opovo poljoprivredom se bavi više od 60 odsto stanovništva, navodi Miloš Markov, predsednik ove opštine. Upravo zbog toga, kako je rekao, poseta ministra je od velikog značaja.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena