Yunet
 

Poljoprivreda

Ministar Nedimović posetio poljoprivredna gazdinstva u Starčevu i Lokvama

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 21. februar 2022. • 17:55 •

Ministar Nedimović posetio poljoprivredna gazdinstva u Starčevu i Lokvama

Ministar Poljoprivrede, šumrstva i poljoprivrede, Branislav Nedimović, posetio je gazdinstva u Starčevu i Lokvama. Ministar je razgovarao sa poljoprivrednicima iz Južnog Banata o aktuelnim konkursima u poljoprivredi, potrebama proizvođača i načinima na koje država može da pomogne.

Branislav Nedimović, ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede obišao je u Starčevu gazdinstvo Stojanov, koje se već decenijama bavi ratarstvom. Saša Stojanov gaji žito, kukuruz i suncokret, posao je preneo i na svoju decu. Ističe da je veom značajna poseta ministra Nedimovića i da su na sastanku razgovarali o konkursim ministarstva.

U Starčevu su ministra Nedimovića dočekali gradonačelnik Pančeva Aleksandar Stevanović i Marko Mladenović, predsednik gradskog Saveta za ekologiju. Prema rečima gradonačelnika Stevanovića, održan je konstruktivan sastanak poljoprivrednika sa ministrom. On je naglasio da Grad Pančevo ima dobru saradnju kako sa Ministarstvom za poljoprivredu tako i sa pokrajnskim sekretarijatom za poljoprivredu.

U mestu Lokve u oštini Alibunar ministar Nedimović obišao je gazdinstvo Koste Stefana, gde se sastao sa lokalnim poljoprivrednim proizvođačima.

Stanovništvo opštine Alibunar pretežno se bavi poljoprivredom. U razgovoru sa ministrom proivođači su dobili potrebne informacije o aktuelnim konkursima koje su raspisali resorno ministarstvo i pokrajinski sekretarijat.

Poljoprivrednici su zaključili da su im sredstva koja dodeljuju država i pokrajina kao podsticaj veoma značajna i da sami bez te pomoći ne mogli da kupe neophodnu mehanizaciju. Ovo je takođe bitno i za opstanak sela i ostanak mladih na selu.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena