Yunet
 

Poljoprivreda

Branislav Nedimović i Čedomir Božić posetili su Guduricu i Dužine

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 15. januar 2022. • 16:05 •

Branislav Nedimović i  Čedomir Božić posetili su Guduricu i Dužine

Ministar poljoprivrede Branislav Nedimović i pokrajinski sekretar za poljoprivredu Čedomir Božić posetili su Guduricu i Dužine i obišli gazdinstva Nedin i Tasevski i razgovarali sa privrednicima iz ovih krajeva.

Ministar poljoprivrede Branislav Nedimović ističe da će Ministarstvo u narednim danima raspisati novi poziv za nabavku robota za mužu, ali i dati subvencije za nabavku mlekomata.

Gazdinstva u Gudurici i Dužini posetio je i pokrajinski sekretar za poljoprivredu Čedomir Božić. Sekretarijat za poljoprivredu ove godine će raspisati jedan konkurs koji se odnosi na pomoć stočarsvu, a 240 hiljada je izdvojeno za konkurs za priključnu mehanizaciju.

Vinariju „Nedin“ posetila je i gradonačelnica Vršca Dragana Mitrović koja ističe da je naseljeno mesto Gudurica veoma značajno mesto  za teritoriju grada Vršca kada je u pitanju vino i vinski turizam.

Drago nam je što nas je ministar posetio i to je dokaz da neko misli i na nas u malim i zabačenim mestima, istakao je Josif Nedin, vlasnik vinarije “Nedin”.

Predsednik opštine Plandište Jovan Repac zahvalio se ministru Nedimovići i pokrajinskom sekretaru Božiću, ali i domaćinu Dušku Tasevskom  iz Dužine. 

Domaćin iz Dužine Duško Tasevski se bavi stočarstvom i ratarstvom. Obrađuje oko 180 hektara zemlje i ima 60 muznih grla. Redovno prati konkurse i preko Republičkog konkursa dobio je robota za mužu, telehender, razbacivač sena i kosačicu.

Poljoprivrednici iz Opštine Plandište iskoristili su  posetu ministra Nedimovića i pokrajinskog sekretara Božića da razgovaraju sa njima i  čuju na koji način može da im se pomogne da  poboljšaju svoju proizvodnju.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena