Yunet
 

Poljoprivreda

PSS Institut „Tamiš“ pomaže poljoprivrednicima da unaprede proizvodnju

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 13. januar 2022. • 15:00 •

PSS Institut „Tamiš“ pomaže poljoprivrednicima da unaprede proizvodnju

Poljoprivredna stručna služba Instituta „Tamiš“ pomaže poljoprivrednicima da razjasne nedoumice i upućuje ih u novine koje se tiču poljoprivredne proizvodnje. Pitanja koje im ovih dana najčešće postavljaju je da li će biti testiranja prskalica i obuke za bezbednu primenu pesticida ?

Poljoprivredna stručna služba Instituta „Tamiš“ pomaže poljoprivrednicima na razne načine da unaprede svoju proizvodnju.  Maja Sudimac, rukovodilac Sektora poljoprivrede i savetodavstva  u PSS Institut „Tamiš“ kaže da su novina u vezi zakonskih regulativa pravilnici doneti od strane Uprave za zaštitu bilja. Dodaje da je to ono što trenutno najviše zanima poljoprivednike Južnog Banata.

Veliki broj poljoprivrednih proizvođača sa terena koji pokriva PSS Institut „Tamiš“ prošao je obuku za bezbednu primenu pesticida, kaže Maja Sudimac. Dodaje da Institut ove obuke sprovodi već desetak godina.

Pravilno odlaganje otpada od pesticida je vrlo važno za zdravlje ljudi. Maja Sudima kaže da je potvrda o tome važna za učešće na nekim konkursima, jer pokazuje da ste bili odgovorni prema životnoj sredini.

Kada je u pitanju sertifikat o bezbednoj primeni pesticida, Maja Sudimac kaže da ni on neće biti konačan. Dodaje da će se i on nadograđivati, jer poljoprivrednicai moraju da unapređuju svoja znanja. Samo oni koji odgovore na izazove ostvariće uspešnu poljoprivrednu proizvodnju.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena