Yunet
 

Poljoprivreda

Ministar Nedimović: Ova godina izuzetno dobra za poljoprivrednike

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 1. septembar 2021. • 18:45 •

Ministar Nedimović: Ova godina izuzetno dobra za poljoprivrednike

Ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Branislav Nedimović, obišao je poljoprivredna gazdinstva u Deliblatu i Beloj Crkvi. Tom prilikom je rekao da je ova godina izuzetno povoljna za poljoprivrednike i da je otkupna cena poljoprivrednih proizvoda veća u odnosu na prethodne godine.

Poljoprivredna gazdinstva Dušana Savića iz Bele Crkve i Aleksandra Petkovića iz Deliblata obišao je ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Branislav Nedimović. Poljoprivrednici kažu da koriste podsticaje države i da na taj način obezbeđuju potrebnu mehanizaciju.

Ministar Nedimović je istakao da je ova godina izuzetno dobra za poljoprivrednike i dodao da je Srbija u prvih šest meseci ostvarila velike prihode kada je u pitanju izvoz poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda.

Opština Bela Crkva raspisala je konkurs za dodelu sredstava za sitne poljoprivredne alate u iznosu od milion dinara, rekla je predsednica Opštine Violeta Simić i izrazila zadovoljstvo posetom ministra Nedimovića.

Kada je u pitanju otkupna cena poljoprivrednih proizvoda, ona je veća u odnosu na prethodne godine, izjavio je ministar i pozvao poljoprivrednike da konkurišu za aktuelne podsticaje države.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena