Yunet
 

Politika

Održana Skupština grada Vršca

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 10. april 2024. • 18:43 •

Održana Skupština grada Vršca

Jedna od tačaka na Skupštini Grada Vršca, koja je održana juče, ticala se odluke o pokretanju postupka javno-privatnog partnerstva bez elemenata koncesije za finansiranje i rekonstrukciju – izgradnju dela lokalne putne infrastrukture na teritoriji Grada Vršca.

Grad Vršac planira postupak realizacije novog Javno-privatnog partnerstva, u cilju uređivanja dodatnih 6300 metara puteva. Urećenje bi u nekim ulicama obuhvatilo samo kolovoz, u nekim kolovoz i trotoare, a u nekim uređenje u širini cele regulacije-kolovoz, trotoari, parkirališta i rešavanje odvođenja atmosferskih voda. Kako bi se realizovalo novo Javno-privatno partnerstvo, neophodno je izraditi Projekat koji se dostavlja Republičkoj komisiji radi dobijanja odobrenja, a zatim se sprovodi postupak javne nabavke za izbor privatnog partnera i potom potpisuje Ugovor i dalje otpočinje realizacija radova.

Kako je oblast izgradnje i održavanja putne infrastrukture veoma zahtevna, potrebna su velika ulaganja u određenom vremenu. Lokalne samouprave dolaze u poziciju da navedena finansijska sredstva nemaju u neophodnom vremenskom periodu, pa se kao rešenje primenjuje Javno-privatno partnerstvo u oblasti putogradnje, a na ovaj način Lokalna samouprava dobija traženi nivo usluge u tačno određenom periodu.

Podsećamo da je Grad Vršac tokom 2019. i 2020. godine, sproveo postupak pripreme i potpisivanja Ugovora koji je i trenutno važeći. Ovaj ugovor obuhvata izgradnju, rekonstrukciju, održavanje i obezbeđivanje dostupnosti dela saobraćajne lokalne infrastrukture na teritoriji Grada Vršca, sa javnim plaćanjem.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena