Yunet
 

Politika

Predsednik Vučić: Vlada u teškim vremenima, čeka je mnogo izazova

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 23. oktobar 2022. • 11:40 •

Predsednik Vučić: Vlada u teškim vremenima, čeka je mnogo izazova

Predsednik Srbije i SNS Aleksandar Vučić izjavio je danas, na početku sednice Glavnog odbora SNS, da nova vlada Srbije dolazi u teška vremena, jer prvi put se bira u situaciji kada je ratno stanje u okruženju, i da su pred njom veliki izazovi.

„Završili smo sednicu Predsedništva stranke, na kojoj smo razmenili stavove i mišljenja, neretko oprečna, kako u budućnost i sa kojom vladom u teška vremena, sa kojim izazovima ćemo morati sa se suočimo, da pobedimo, ne zbog nas ili stranke, već zbog budućnosti naše zemlje“, rekao je Vučić.

Ukazao je na tešku političku situaciju, kako bi, kaže, ljudi iz vlade znali šta ih čeka, a šta svi očekuju od njih. Vučić je rekao da je SNS, od 2012.godine, kada je preuzela vlast, promenila Srbiju i mnogo uradila za zemlju.

Ukazao je i da je ovaj trenutak poseban i zbog spoljašnjih okolnosti, odnosno činjenice da prvi put biramo vladu kada znamo da imamo ratno stanje u okružneju.

„Kada je jasno da se taj rat neće brzo okončati, da gotovo ne postoji šansa da se sukob okonča, kada vidite da i jedni i drugi samo žele poraz druge strane, a reč kompromis zabranjena, kao da ne postoji, postala je najružnija“, rekao je Vučić.

Dodao je da za Srbiju nešto manje brine, jer računa na mudrost i posvećenost vlasti.

„Videćete, od onoga što predlažemo, kao našu ‘kvotu’, 55 odsto su žene. Verujem u odgovornost žena, u njihovu mudrost, staloženost, stabilnost i da zbog toga mozemo da donosimo najavžije i najzdravije odluke za državu i naše društvo“, rekao je Vučić.

Sednica Glavnog odbora Srpske napredne stranke počela je u 11 sati, u MTS dvorani, a članovi tog tela odlučivaće o predlogu Predsedništva stranke za kadrovska rešenja u budućoj vladi. Predsednik Vučić najavio da će se po završetku sednice znati imema ministara.

Na početku sednice obraća se predsednik Aleksandar Vučić. Sednici Glavnog odbora prethodila je sednica Presedništva SNS, koja je završena nešto pre 11 sati.

Sednici Presedništva SNS-a prisustvovali su predsednik Aleksandar Vičić, potpredsednica stranke, koja je i mandatarka za sastav nove vlade, Ana Brnabić, kao i Vladimir Orlić, Siniša Mali, Miloš Vučević, Nevena Đurić, Aleksandar Šapić, Marko Đurić.

Pored njih, tu su i Darija Kisić, Jadranka Joksimović, Branislav Nedimović, Zlatibor Lončar, Irena Vujović, Nikola Sekaković, Marija Obradović, Nebojša Stefanović, Tomislav Momirović, Milenko Jovanov, Vladimir Đukanović, Goran Vesić, Nebojša Bakarec…

Posle sednice Predsedništva, kako je najavljeno, u 11 sati počeće sednica Glavnog odbora SNS.

Predsednik Vučić je njavio da će se danas popodne znati iimena ministara.

Objasnio je da Predsedništvo stranke prihvata predloge, a da po statutu Glavni odbor donosi odluku.

„Tako da oko 14.00, 15.00, 16.00 u nedelju, u najmanju ruku, znaće se imena SNS-ovih ministara ili onih koje SNS podržava. Možda se neće znati jedno ili dva imena koalicionih partnera za šta možda treba još 24 sata, ali ostalo će se znati u nedelju“, rekao je Vučić.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena