Yunet
 

Politika

Vučević na obeležavanju dana Pokreta socijalista: Nemojte da imate dilemu, nova Vlada će biti srpska Vlada, verujem u našu borbu i našu zajedničku saradnju

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 17. jul 2022. • 15:12 •

Vučević na obeležavanju dana Pokreta socijalista: Nemojte da imate dilemu, nova Vlada će biti srpska Vlada, verujem u našu borbu i našu zajedničku saradnju

Četrnaest godina je Pokret socijalista veran prijatelj i saborac Srpske napredne stranke i Aleksandra Vučića. Koračamo zajedno u borbi za našu otadžbinu, za Srbiju i za celokupni srpski narod, koračamo zajedno u borbi za istinu i za pravdu. Sloboda je ključna odrednica i našeg naroda i naše otadžbine, sloboda je ključna odrednica i Pokreta socijalista i Srpske napredne stranke. Čast mi je što u ime celokupnog članstva Srpske napredne stranke i u ime predsednika naše stranke, ali i predsednika Srbije, mogu da vam čestitam 14. rođendan“, poručio je potpredsednik Srpske napredne stranke i gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević na obeležavanju dana Pokreta socijalista.
Vučević je istakao da je zajednički čvrst imenitelj Pokreta socijalista i Srpske napredne stranke iskrena ljubav prema Srbiji i srpskom narodu.

„Imamo pravo i mi da govorimo na našem jeziku i da pišemo našim pismom, imamo pravo da tražimo da se naša kultura poštuje kao deo evropske kulture, imamo pravo da tražimo da se čuva i poštuje Dejtonski sporazum, imamo pravo da tražimo da srpski narod u Crnoj Gori ima ista prava kao i albanski narod u Severnoj Makedoniji. Imamo pravo da pitamo šta je sa Srbima u Sloveniji, imamo prava da pitamo kako da opstane to malo Srba u Hrvatskoj što je preživelo“, istakao je potpredsednik SNS-a Miloš Vučević.
Vučević je poručio da se vodi konstantna hajka na Aleksandra Vučića i Aleksandra Vulina upravo zbog toga zato što su najhrabriji i zato što uvek i na svakom mestu mogu da kažu istinu.
„Hvala ti Aleksandre što si hrabro iznosio istinu koju nekada ni SNS nije mogao da kaže ili si za nijansu bio glasniji i jasniji. Nemojte da imate dilemu, nova Vlada će biti srpska Vlada. Verujem u našu borbu i našu zajedničku saradnju“, poručio je potpredsednik Srpske napredne stranke i gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević na obeležavanju dana Pokreta socijalista.

Predsednik Socijalističke partije Srpske Goran Selak istakao je da je ponosan zato što je politika Srbije politika koja spaja Srbe sa obe strane Drine.
„Kada moj prijatelj i brat Aleksandar Vulin zajedno sa mnom obilazi Republiku Srpsku, Manjaču, Prijedor, Kozaru bilo koji drugi srpski grad, znam da se oseća kao svoj na svome. Politika Srbije je da spaja Srbe sa obe strane Drine, to je politika sadašnjosti, ali i politika budućnosti. Mi smo bratska partija i zagledani smo u svoju maticu Srbiju, zahvalni smo i Aleksandru Vučiću i Aleksandru Vulinu na svemu što čine za Srbe iz Republike Srpske“, poručio je predsednik Socijalističke partije Srpske Goran Selak.
Proslavljeni sportista, član Srpske napredne stranke i predsednik Bokserskog saveza Srbije Nenad Borovčanin izrazio je punu podršku lideru Pokreta socijalista Aleksandru Vulinu u borbi za očuvanje najviših državnih nacionalnih interesa.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad