Yunet
 

Politika

Pokret socijalista odgovorio Fondaciji za otvoreno društvo: Sorošev novac do Manojlovića dospeva sa više strana

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 18. februar 2022. • 20:22 •

Pokret socijalista odgovorio Fondaciji za otvoreno društvo: Sorošev novac do Manojlovića dospeva sa više strana

„Začudilo nas je saopštenje Fondacije za otvoreno društvo u kome demantuju našeg lidera Aleksandra Vulina, koji je rekao da Sava Manojlovića finansira Soroš. Razumemo da lažete, da želite da zaštitite tokove novca vašeg osnivača, ali ne razumemo kako ste pomislili da nećete biti raskrinkani. 

To što je Fondacija za otvoreno društvo glavni Sorošev eksponent u Srbiji, ne znači da Soroš svoju finansijsku podršku ne šalje Savu Manojloviću preko nekih svojih drugih posrednika, izvora i organizacija iz inostranstva, pa je tako Sorošev novac put do Manojlovića našao upravo preko drugih inostranih organizacija bliskim vašem osnivaču i pokrovitelju. 

Tako je Manojlovićev pokret ‘Kreni-promeni’ nedavno dobio 225.000 evra donacija od kompanija bliskih Sorošu i Rokfeleru, a poslednju uplatu od skoro milion dinara dobio je pre sedam dana od jedne nemačke nevladine organizacije „Kampakt“ povezane sa kompanijom u vlasništvu Džordža Soroša. Takođe, nije tajna da ovaj takozvani ekološki pokret od 2020. do 2022. godine dobija kontinuirani priliv novca iz inostranstva koji iznosi više od 150.000 evra. 

Očigledno je ovaj „ekolog“ svoju mrežu inostranih kontakata počeo da pravi još u studentskim danima kada je postao stipendista Fondacije „Konrad Adenauer“, a svoju privrženost antisrpskoj ideologiji nastavio i kasnije da razvija, radeći za najrazličitije strane organizacije čiji su krajnji cilj destabilizacija Srbije. 

Manojlović je svoje lične, ekonomske i političke interese i aspiracije, kao i interese stranog kapitala, pokušao bezuspešno da proda srpskom narodu kroz koncept zelene agende, ali  pametan narod nije lako slagati i prevariti. 

U najmanju ruku je neobično to što se Manojlović navodno bori za sprečavanje iskopavanja litijuma u Srbiji od strane „Rio Tinta“, ali mu zato nije smetalo da svoje obrazovanje na visokoškolskim ustanovama stiče potpomognut stipendijama Fondacije „Konrad Adenauer“ koja je glavni finansijer kompanije „BHP Limited“ koja je, gle čuda, glavni konkurent „Rio Tintu“ kada je u pitanju eksploatacija litijuma.  

Svoju antisrpsku nastrojenost i borbu za strane i lične interese, Manojlović je pokušao bezuspešno da prikrije preko koncepta o zelenoj agendi, baš kao i to da ne dobija novac od Soroša i Rokfelera.

Naprotiv, ovaj „ekolog“ jeftinih manira koji se krije iza priče o zelenoj agendi, u stvari je precizno instruisan, a i dobro plaćen, od strane svojih mentora iz inostranstva, a sve u cilju narušavanja bezbednosti naše zemlje. Sorošev novac do Manojlovića dospeva sa više strana, a šta se od njega očekuje za uzvrat to smo videli na protestima i blokadama puteva. 
Savo, raskrinkan si, to ti u Srbiji neće proći, baš kao što neće proći ni laži Soroševih fondacija“, odgovorio je Pokret socijalista, reagujući na laži Sava Manojlovića i Fondacije za otvoreno društvo.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena