Yunet
 

Kultura

U Ivanovu odigrana predstava lutkarskog pozorišta iz Sofije

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 9. april 2024. • 15:16 •

U Ivanovu odigrana predstava lutkarskog pozorišta iz Sofije

Dom kulture Ivanovo u saradnji sa ambasadom Bugarske, Udruženjem banatskih Bugara i producentskom kućom “Arte Viva” organizovalo je lutkarsku predstavu “Nerodena moma”. Ovaj pozorišni komad izvelo je prestižno lutkarsko pozorište iz Sofije.

U punoj sali Doma kulture Ivanovo premijerno je izvedena lutkarska predstava “Nerodena moma”. Glumci prestižnog bugarskog pozorišta izveli su komad inspirisan narodnom bugarskom pričom.

Prema rečima Marka Gurana, direktora Doma kulture Ivanovo, ova ustanova od samog nastanka brine o očuvanju kulture i tradicije banatskih Bugara koji žive u Ivanovu, a ovakvi i slični programi organizuju se u saradnji sa njihovim udruženjem i ambasadom Bugarske.

-“Dolazi nam jedna jako interesantna lutkarska pozorišna predstava, profesionalni glumci i profesionalno pozorište iz Sofije, i nadam se da će deci i publici biti jako interesantno. Bez obzira što neki od njih ne razumeju bugarski, to je jezik sličan našem i brzo će shvatiti dešavanja u predstavi,” rekao je Guran.

Simona Nanova, akademska glumica, dramaturg i članica producentske kuće “Arte Viva” iz Sofije rekla je da joj je pravo zadovoljstvo što igra ovu predstavu pred publikom u Ivanovu.

-“Mnogo se radujem što sam u Ivanovu i što sam pozvana da ovde igram. Izvešću predstavu “Nerodena moma”, reč je o vrlo staroj, narodnoj bugarskoj priči koja ima tri varijante. Jedva čekam da deca vide ovu predstavu“, rekla je Simona Nanova.

Dom kulture Ivanovo osnovan je 1962. godine u cilju organizovanja kulturno-zabavnog i obrazovnog života u selu. Ova ustanova redovno organizuje manifestacije koje slave i podržavaju bogatstvo različitih kultura i nacionalnih manjina u ovom selu.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena