Yunet
 

Kultura

Najmlađi ansambli KUD „Abrašević” oduševili pančevačku publiku

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 6. april 2024. • 14:57 •

Najmlađi ansambli KUD „Abrašević” oduševili pančevačku publiku

U Kulturnom centru održan je dečiji folklorni koncert „Na nama svet ostaje“ u organizaciji KUD-a „Abrašević“ iz Pančeva Najmlađi ansambli ovog kulturno-umetničkog društva, kao i KUD „Neolit“ iz Starčeva i KUD „Dimitrije Koturović“ iz Beograda predstavili su se narodnim igrama iz cele Srbije.

„Na nama svet ostaje“ naziv je koncerta koji je KUD „Abrašević organizovalo sa ciljem da pančevačkoj publici predstavi svoje najmlađe ansamble. Na velikoj sceni Kulturnog centra, „pačići“, škola folklora i pripremni ansambl „Abraševića“, kao i članovi gostujućih kulturno-umetničkih društava, „Neolit“ iz Starčeva i „Dimitrije Koturović“ iz Beograda pokazali su svoju veštinu i talenat, kao i veliku ljubav prema folkloru.

– Uglavnom koncerti su nam jako lepi, ima jako puno različitih koreografija, i svi se trudimo

-Ja volim folklor zato što putujemo, družimo se, idemo na svakakva mesta, upoznajemo nove drugare, i volim da igram

– Po meni, igre nisu teške – sve posle bude dobro

Program koncerta bio je vrlo raznovrstan i obuhvatao je igre iz različitih oblasti naše zemlje. Kako kaže Luka Ritopečki, umetnički direktor Abraševića, najmlađi folkloraši su sa nestrpljenjem očekivali ovaj nastup i oduševljeni su odzivom publike.

-Nas to veoma raduje, što publika prepoznaje naš trud i rad, folklornu umetnost koju stvaramo. Nama je izuzetno drago što se publici sviđa, i mi ćemo se i dalje truditi da ih iznenađujemo novim stvarima i da održimo standarde koje smo sami sebi postavili, rekao je Luka Ritopečki, umetnički direktor KUD „Abrašević“.

Već kroz nekoliko dana „Abrašević“ će učestvovati i na humanitarnom koncertu u organizaciji Udruženja „Ognjište“, kaže Lela Stojnov, predsednica KUD „Abrašević“.

-Nosilac koncerta je Bilja Krstić, tu će biti u gostima. Mislim da će biti jedno jako lepo veče. Sredstva koja se prikupe na koncertu su namenjena za malog Ognjena, koji je dete-leptir, i nadam se da će se publika odazvati i da ćemo prikupiti dovoljna sredstva u toj akciji, rekla je Lela Stojnov, predsednica KUD „Abrašević“.

Još mnogo divnih koncerata i događaja je u planu za KUD „Abrašević“. U maju će obradovati publiku tradicionalnim koncertom povodom Međunarodnog dana porodice, a najmlađe igrače očekuje folklorni kamp u Subotici.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena