Yunet
 

Kultura

Prvo internacionalno mažoret takmičenje 11. maja u Pančevu

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 3. april 2024. • 16:45 •

Prvo internacionalno mažoret takmičenje 11. maja u Pančevu

Pančevačko udruženje mažoret sporta “Lana”, u saradnji sa Svetskom mažoret asocijacijom i Plesnim studijom “Lana”, organizovaće prvo internacionalno mažoret takmičenje koje će se održati 11. maja u Hali sportova “Strelište” u Pančevu, uz podršku Turističke organizacije Pančeva. Tim povodom posetili smo ogranak plesnog studija “Lana” u Omoljici i zabeležili kako teku pripreme za nastup na predstojećem takmičenju.

Pančevo će, po prvi put u istoriji, biti domaćin internacionalnog Grand Pri takmičenja mažoretkinja koje će biti održano drugog vikenda maja. Prema rečima Bogdane Kelče, predsednice sportskog udruženja mažoret sporta “Lana” iz Pančeva, za ovo prestižno takmičenje prijavilo se veliki broj timova, kako iz zemlje, tako i iz inostranstva.

-“Iznenađuje nas da su se prijavili prijatelji iz Šapca, Bele Crkve, Sente, Subotice, timovi iz pančeva i Omoljice, timovi iz Hrvatske, Mađarske i Rumunije, očekujemo i Crnu Goru i Bugarsku tako da se nadamo posećenosti“, rekla je Bogdane Kelče

Istog vikenda, održaće se i nacionalni seminar posvećen obuci trenera čiji je cilj da inspiriše mlade mažoretkinje da postanu mažoret treneri koji će otvarati još klubova.

-“Zvanično prvi put u Srbiji Svetska mažoret asocijacija organizuje prvi seminar za trenere. Oni koji budu pohađali ovu obuku neće odmah postati treneri već će proći kroz jedan segment obuke na nacionalnom nivou. Ovaj seminar uvodi mlade mažoretkinje da u budućnosti izraze želju da postanu mažoret treneri, napreduju u tome, otvore još klubova i time prošire mažoret u Srbiji.”

Od septembra 2023.godine plesni studio “Lana” radi i u Omoljici, a njegove polaznice se ovih dana vredno pripremaju za debitantski nastup na predstojećem inetrnacionalnom mažoret takmičenju.

– “Koreografija im je zahtevna, njih sedamnaest igra u jednoj formaciji tako da je bitno da se u potpunosti posvete tome. One se veoma trude i mislim da će postići veliki uspeh na takmičenju,“ ističe Kalče.

Da uzbuđenje zbog ovog takmičenja raste potvrdile su i mlade takmičarke iz Omoljice koje su nam otkrile koliko vežbaju, i kako izgleda jedna od tih vežbi.

-“Vežbamo za koncert i baš je lepa koreografija.”

-“Dosta vežbamo i pripremamo se za takmičenje.”

-“Što više vežbamo da bi uvežbali i da bi bili baš dobri.”

-“To što radimo na koreografiji, to vežbamo.”

Plesni studio ,,Lana“, osnovan je 6. septembra 2018. godine u Pančevu. Studio su osnovale rođene sestre, Bogdana i Bogdanka Kelča, koje su ujedno i instruktorke mažoret plesa u istom. Plesni studio ,,Lana“ nalazi se u ulici Dositeja Obradovića 8K, a od prošle godine ima i ogranak u Omoljici.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena