Yunet
 

Kultura

Kulturni centar u Kovinu još jednom je bio domaćin Kovinskih pozorišnih susreta

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 1. april 2024. • 15:56 •

Kulturni centar u Kovinu još jednom je bio domaćin Kovinskih pozorišnih susreta

Beogradski Atelje 212, Grad teatar Budva i Narodno pozorište Sombor, Narodno pozorište iz Beograda i Narodno pozorište iz Niša odigrali su svoje predstave u Kovinu, u okviru 7. Kovinskih pozorišnih susreta. Direktor centra za kulturu Kovin Milivoj Grčić oduševljen je činjenicom da se publika odazvala u velikom broju, a prava poslastica u izvedbi Niškog narodnog pozorišta ostavljena je za sam kraj.

„Sedmi kovinski pozorišni susreti završavaju se večeras predstavom Niškog narodnog pozorišta, predstavom „Sladoled“. To je odnos majke i ćerke od vrtića, pa sve do staračkog doma, jedna interesantna komedija kojom ćemo završiti ovogodišnji festival. Siguran sam da će sala biti prepuna, i da će to biti pravi užitak uzeći u obzir da su sve karte rasprodate“, rekao Milivoj Grčić, direktor centra za kulturu u Kovinu.

Tokom trajanja festivala odigrano je ukupno sedam pozorišnih predstava. Milivoj Grčić predstavio nam je celokupan program predstava, koje su pažljivo birane u saradnji sa selektorom festivala Brankom Miloradovićem, direktorom Doma kulture u Mladenovcu.

„Prethodnih dana festivala prikazali smo „Čistu kuću“, predstavu Ateljea 212 kojom smo otvorili ovaj festival. Drugog dana prikazan je „Radovan III“ u koprodukciji Narodnog pozorišta iz Sombora i Budva Grad teatra. U subotu je na repertoaru bila predstava „Sitnice koje život znače“ Narodnog pozorišta iz Beograda sa izvanrednim Mladenom Andrejevićem, Nelom Mihajlović, Vanjom Ejdus i ostalim glumačkim ansamblom Narodnog pozorišta“, rekao je Grčić.

Prateći program činile su dve scenske izložbe: na prvoj se predstavlja vrhunska fotografkinja Vukica Mikača Lovren serijom portreta najvećih imena domaćeg glumišta objedinjenih postavkom „Moja scena”. U drugom delu galerijskog prostora izložena je serija koncertnih fotografija pod nazivom „Scena”, diplomirane fotografkinje Milene Đorđević.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena