Yunet
 

Kultura

Organizovn je 21. Međunarodni festival podvodnog filma i fotografije

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 23. mart 2024. • 10:47 •

Organizovn je 21. Međunarodni festival podvodnog filma i fotografije

I ove godine u foajeu Kulturnog centra Pančeva otvoren je Festival podvodnog filma I fotografije u organizaciji Kluba podvodnih aktivnosti iz Pančeva, na kom su prikazane fotografije ali I filmovi koji su slikani I snimani u više različitih mora I jezera širom sveta.

Jedanaest izlagača, ovde je izloženo dvadeset I šet slika ali više od pedeset slika je poslato odabrano je dvadeset šest I od tih dvadesetšest nekoliko je nagrađeno. Rekao je Živa Žebeljan I kluba Podvodnih aktivnosti Pančevo.

Prema rečima Žive Žebeljana Iz kluba Podvodnih aktivnosti Pančevo vrlo je zahtevno organizovati ovakvu vrstu izložbe jer se tokom slanja fotografija nailazi na mnoge porobleme.

Veliko je zadovoljsto ali je potrebno I puno truda, puno obaveštavanja jer ronioci I nisu baš voljni da daju svoje fotografije više rade to za svoju dušu I onda je potrebno ubediti ih I motivisati da ipak izlože to što su uradili a I šteta je ne pokazati ono što je lepo I kvalitetno.

Tokom otvaranja izložbe dodeljene su I nagrade u više kategorija pa su tako nagrađeni Srđan Ristić iz Novog Sada u kategoriji riba, u Kategoriji Kompozicija nagrađen je Denis Pal iz Pančeva, u katekogiji makro nagrađen je Dejan Koci iz Bele Crkve a Grand pri osvojio je Milan zurković iz Suboticefa fotogradijom koja je bila nagrađena u sve tri kategorije.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena