Yunet
 

Kultura

U Bavaništvu obeležen Svetski dan poezije

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 22. mart 2024. • 20:37 •

U Bavaništvu obeležen Svetski dan poezije

U modernom svetu u kojem se sve manje vremena odvaja za knjige, pravi ljubitelji poezije ipak pronalaze načine da se vrate stihovima i rimama. To su pokazale i pesnikinje književnog kluba „Prota Vasa Živković“ iz Pančeva koje su u punoj sali Mesne zajednice Bavanište čitale stihove svojih pesama, okružene istinskim obožavaocima poezije.

Biljana Vidović, potpredsednica Književnog kluba „Prota Vasa Živković“, kaže da je prvobitna ideja bila da se čita ozbiljna poezija ali da su se zbog najmlađih u publici ti planovi u poslednjem trenutku promenili.

Kako Biljana objašnjava, članovi ovog književnog kluba su dobitnici brojnih nagrada i predstavljaju ponos ovog udruženja.

Da je ovo samo početak širenja ljubavi prema pisanoj reči i prenošenja pozitivne energije kroz čitanje stihova, svedoče budući planovi ovog književnog kluba.

Književni klub „Prota Vasa Živković“ iz Pančeva postoji nepunih deset godina. Geslo i težnja kluba je da se ljubav prema pisanoj reči neprestano širi i poboljšava na radost svih članova i poštovalaca kluba.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena