Yunet
 

Kultura

Međunarodno muzičko takmičenje mladih talenata „Mita Topalović” do 22. marta

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 19. mart 2024. • 09:55 •

Međunarodno muzičko takmičenje mladih talenata „Mita Topalović” do 22. marta

Najbolji učenici muzičkih škola okupili su se u Muzičkoj školi „Jovan Bandur“ na tradicionalnom Međunarodnom takmičenju mladih talenata. Po 14. put u Pančevu publika uživa u muzičkim tonovima poznatih kompozicija. Tokom sedam dana učenici iz cele Srbije i regiona takmiče se u više disciplina: nastupaju kamerni ansambli, solo pevači, ali i mladi harmonikaši, gitaristi i tamburaši.

Ja sam zadovoljna, mislim da smo se vrlo lepo izrazili u muzici, i nama se program jako dopao, nadam se da će i žiriju da se dopadne, pa ćemo videti sada koja je njihova ocena ,rekla Ana Marija Mladen, učenica MŠ „Jovan Bandur“. Ja sam krenula ovim da se bavim iz ljubavi prema tamburaškoj muzici, jer sam je slušala stalno sa ocem i sa dekom, i rodila se ljubav, upisala sam muzičku školu, i stvarno sam jako zadovoljna, takmičim se i volim ovo čime se bavim kaže naša sagovornica.

0 Sviram četiri instrumenta, klavir, tamburu, gitaru i kontrabas. Završio sam samo osnovnu školu za gitaru, kontrabas sviram uporedno, a tambura mi je glavni instrument. Učestvovao sam i na takmičenju u Subotici, to je dvadeseto vojvođansko takmičenje, i osvojili smo prvo mesto rekao je Luka Aranđelović, učenik MŠ „Jovan Bandur“.

Prema rečima direktorke Jelene Cvetić, Muzička škola „Jovan Bandur“ ove godine ugostila je oko tri stotine takmičara iz Srbije, Slovenije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Crne Gore.

Četrnaest godina se Takmičenje „Mita Topalović“ održava u našoj školi. Za vikend su nam se predstavili solo pevači iz gotovo cele naše zemlje, bilo je jako zanimljivo, interesantno,rekla je Jelena Cvetić Direktorka Muzičke škole „Jovan Bandur“

Gledali smo da žiri bude neutralan. Doveli smo dobre profesore koji će oceniti, a kasnije će moći za vreme okrulog stola da posavetuju svoje kolege i takmičare rekla je naša sagovornica.

Muzička škola „Jovan Bandur“ jedna je od najstarijih muzičkih škola u Srbiji. Njeni učenici osvajaju mnogobrojna priznanja na međunarodnim i domaćim takmičenjima i uvek su u samom vrhu. Poznati su i po učešću u mnogim kulturnim programima i manifestacijama.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena