Yunet
 

Kultura

Društvo „Kredarica“ Održalo koncert u Kulturnom centru Novi Sad

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 12. mart 2024. • 09:10 •

Društvo „Kredarica“ Održalo  koncert u Kulturnom centru Novi Sad

Novi Sad je još jednom bio odličan domaćin društvu Slovenaca „Kredarica“, koji su u Kulturnom centru organizovali koncert pod nazivom „Pozdrav proleću – Deca sviraju i recituju“. Ovog puta, program nastupa su zajedno sa decom i roditeljima, pripremili mentori Rut Zlobec, profesor slovenačkog jezika, i Borut Pavlič, magistar violine. Zdenka Maletin, član društva „Kredarica“, ističe da je program pripreman kao doček proleću.

– Program je večeras namenjen pozdravu proleću, kao i damama, mamama i bakama koje su obeležili 8 mart, odnosno Dan žena. Pored organizovanja koncerata, društvo Slovenaca „Kredarica“ se bavi i drugim aktivnostima, dodaje Zdenka Maletin.

– Ovo je jedna od aktivnosti, imamo hor, imamo i učenje slovenačkog jezika, ja sam inače i član hora. Veoma često putujemo, a najčešće su to i najlepša putovanja kada idemo u Sloveniju, i to je ono čemu se svi radujemo. Bili smo prošle godine u Pragu, u društvu Jugoslovena, i tako stalno imamo aktivnosti.

Publika je uživala u numerama koje su deca iz muzičkih škola pripremili. Ovu manifestaciju podržali su Kancelarija Vlade Republike Slovenije i Kulturni centar grada Novog Sada, a ulaz je bio besplatan.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena