Yunet
 

Kultura

„Novoseljanke” organizovale izložbu u susret 8. martu

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 3. mart 2024. • 14:00 •

 „Novoseljanke” organizovale izložbu u susret 8. martu

U susret 8. martu Udruženje žena “Novoseljanke” tradicionalno organizovalo je izložbu u Mesnoj zajednici. Po jubilarni 10 put izloženi su radovi i razni predmeti kako bismo se prisetili borbe žena za svoja prava i njihovu ravnopravnost.

Udruženje žena “Novoseljanke” upriličilo je 10. po redu izložbu u susret 8. martu. Kao i svake godine i kako dolikuje ovom prazniku u fokusu pažnje našle su se žene, njihov rad i stvaralaštvo. Ručni rad svakako zauzeo je glavno mesto na izložbi.

Salnela Marić je zaostavštinu svoje bake poklonila udruženju i time izložbu učinila bogatijom i vrednijom.

Dugogodišnja članica uduženja “Novoseljanke” Jasmina Čigoja, takođe je doprinena ovoj izložbi i to sa ručno vezenim peškirom za koji kako ona kaže bilo potrebno puno truda.

Ovakvi događaji su vrlo važni zbog očuvanja tradicije, običaja i kulture a Mesna zajednica će Udruženje žena “Novoseljanke” svakoko podržavati i u narednom periodu, istako je Nedeljko Topić Predsednik Mesne zajednice Novo Selo.

Kako su zaključili naši sagovornici ove izložbe su značajne jer se time ukazuje na borbu žena kroz vekove i na to da je sve više onih koje postaju preduzetnice i vlasnice sopstvenih biznisa.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena