Yunet
 

Kultura

Pančevci uživali u savremenoj slovenačkoj kinematografiji

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 9. februar 2024. • 16:36 •

Pančevci uživali u savremenoj slovenačkoj kinematografiji

U okviru druge večeri Festivala „Dani slovenačkog filma“ u Pančevu publika je imala priliku da pogleda kratkometražni animirani film „Borbike“, kao i popularni slovenački film „Gajin svet“.

Drugi dan manifestacije Dani slovenačkog filma u Kulturnom centru u Pančevu doneo je priliku filmskim sladokuscima da se upoznaju sa značajnim ostvarenjima savremene slovenačke kinematografije. Na repertoaru druge filmske večeri našao se kratkometražni animirani film „Borbike“ režiserke Nike Jurman, a nakon njega se pančevačka publika upoznala sa slovenačkim hit-ostvarenjem za mlade, „Gajin svet“. I ove večeri zapaženo je veliko interesovanje građana.

Film je, po mom mišljenju – porodičnu priča

Film mi se dopao

Dovela sam decu – to je bila ideja

Bio je interesantan film – da se dođe da se vidi

Film mi se svideo –posle napornog dana u školi

Prisutnima se obratio i Josip Veber, predsednik Udruženja Slovenaca Južnog Banata „Logarska dolina“, zahvalivši publici na dolasku i Kulturnom centru na saradnji. On je najavio da ćezbog velikog interesovanja publike naredne godine Dani slovenačkog filma u Pančevu organizovati tri dana.

Podsećamo, manifestacija „Dani slovenačkog filma“ tradicionalno se organizuju u većim gradovima širom Srbije: Beogradu, Novom Sadu, Nišu, Kovinu, Smederevu, Vršcu i Boru. U Pančevu se ovaj festival održava godinama unazad, uz podršku Kinoteke Slovenije, Slovenačke ambasade i drugih institucija.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena