Yunet
 

Kultura

Bogat kulturni program ove godine u opštini Opovo

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 23. januar 2024. • 15:03 •

Bogat kulturni program ove godine u opštini Opovo

Kulturni radnici iz Opova pripremili su za ovu godinu bogat program. Osim izložbi koje će biti održane u galeriji Jovan Popović, biće relizovani i dečji programi u opštoj biblioteci, fotografske radionice i nastup hora iz ovog mesta.

Protekla godina bila je izuzetno bogata kulturnim sadržajima, kaže Katarina Ralić Nikolić, direktorka Kulturnog centra Opovo. Realizovano je više od 100 programa, pa će i tokom ove 2024 nastaviti u tom duhu.

„ Istakla bih da ove godine ćemo u okviru izložbi praviti i radionice tako da će naši sugrađani i oni koji dođu imati vremena da upoznaju umetike, rade sa njima. Sa profesorom Vladimirom Pavlovićem koji će kroz digtalnu umetnost predstaviti fotografije organizovaćemo niz radionica. Trudimo se da svi naši programi imaju i tu edukativnu stranu a na taj način dolazimo i do većeg broja posetilaca”,kaže Katarina Ralić Nikolić – direktorka Kulturnog centra Opovo.

Izložbe koje će biti održane u galeriji Jovan Popović su već zakazane i Katarina Ralić Nikolić najvljuje da će i ove godine akcenat biti na domaćim, opovačkim umetnicima.

„Ove godine smo zakazali 12 izložbi i prvi put ove godine imamo 3 umetnika iz naše opštine, a to nam je i jedan od ciljeva ”,istakla je Nikolić.

Početkom godine u Galeriji je održana izložba mladih autorki „Ja, ti i ona“, a nove izložbe očekuju ljubitelje umetnosti već početkom februara. Kulturni radnici iz Opova najavljuju da će tokom godine biti nastavljene i dečje radonice u biblioteci, kao i da će hor „Harmonijum” imati nastupe.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena