Yunet
 

Kultura

Uspešna godina za Kulturni centar u Opovu

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 18. januar 2024. • 17:49 •

Uspešna godina za Kulturni centar u Opovu

Prošla 2023.godina bila je veoma uspešna za Kulturni centar Opovo, galeriju Jovan Popović i Opštinsku biblioteka, kaže Katarina Ralić Nikolić, direktorka Kulturnog centra. Prošle godine počela je i rekonstukcija vile Helena, jedne od najlepših i najstarijih zgrada u Opovu.

Tokom prošle godine realizovano je više od 100 programa i događaja kako u u galeriji Jovan Popović u Opovu , tako i u opšinskoj biblioteci i Kulturnom centru. Prema rečima Katarine Ralić Nikolić počeli su da organzuju i radionice za najmlađe meštane Opova.

,,Prošle godine smo imali oko 20 izložbi u našoj galeriji Jovan Popović ali smo se trudili da lokalnoj produkciji pa smo organizovali izložbe i u drugim mestima opštine Opovo. To se pokazala kao dobro jer i sredine gde ima oko 1000, 2000 ljudi su željni tog sadržaja. Istakla bih da smo prošle godine drugu godinu zaredom radili kreativne radionice sa decom i likovne radionice za odrasle i predstavili smo kraj tog projekta u decembru. Predstavili smo i umetnike iz različitih oblasti preko fotografije, različitih vrsta eksponata, kao i slikara koji su sa teritorije naše opštine ali i iz Srbije i inostranstva“

Prema rečima Katarina Ralić Nikolić ove godine biće završeni i radovi na vili Helena, za koju je značajna sredstva izdvojila Pokrajanska vlada.

,,Radovi su sada pri kraju, sada idu dozvole i ostalo i to radi lokalna samouprava . Kada se to završi zgrade prelazi u nadležnost naše kulturne ustanove i dalje ćemo se mi baviti zbirkama koje će biti predstavljene i kao deo stalne postavke u tom novom objektu koji će imati razne namene, ali će pre svega predstvljati istorijsku i kulturnu baštinu naše opštine“

U novoj godini kulturni radnici iz Opova će nastaviti sa realizacijom započetih programa i projekata od predhodnih godina. Već u februaru u galeriji Jovan Popović biće otvorena nova izložba, dok se radionice za decu u biblioteci organizuju subotom.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena