Yunet
 

Kultura

Otvorena vrata Doma omladine za mlade umetnike Pančeva

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 15. januar 2024. • 15:09 •

Otvorena vrata Doma omladine za mlade umetnike Pančeva

Škola crtanja Doma omladine otvorena je za sve mlade umetnike Pančeva svakog utorka, srede i četvrtka od 17 do 20 časova, u toku cele godine. U okviru programa škole organizuju se predavanja i edukativne izložbe, a svi sadržaji su besplatni.

Već više od četrdeset godina Škola crtanja Doma omladine oblikuje umetničku scenu našeg grada. Na ideju da se kreira prostor u kome će umetnici moći da razvijaju svoja interesovanja i talenat došao je čuveni slikar Čedomir Kesić. Danas školu vodi njegov učenik, akademski slikar, Zoran Deranić.

U školi crtanja do sada su organizovana i predavanja na temu umetnosti i brojne edukativne izložbe u Galeriji Doma omladine. U poslednjih godinu dana Galerija je predstavila dela savremenih umetnika, kao što su Đorđe Lobačev, Aleksandar Zograf, Nikola Vukosavljević, Boban Savić i Stevica Živkov, navodi naš sagovornik.

Jedna od osnovnih misija ove škole, kaže Deranić, jeste da pomogne mladima da pronađu svoj umetnički izraz i to pokažu kroz crtež.

Ova škola, između ostalog, ne samo da obučava mlade umetničkom zanatu, već im pomaže i da napreduju kao ličnosti. Da naue da se bore sa pritiscima, da se oslone na svoj rad. Moraju da shvate da samo ako budu dovoljno iskreni i posvećeni mogu da nešto ostvare u svetu umetnosti.

Vrata Škole crtanja otvorena su tokom cele godine, svakog utorka, srede i četvrtka, od 17 do 20 časova, za sve zainteresovane Pančevce starije od trinaest godina. Svi programi škole su besplatni.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena