Yunet
 

Kultura

Izložba radova dece iz vrtića

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 9. mart 2023. • 14:45 •

Izložba radova dece iz vrtića

U holu Gradske uprave otvorena je izložba radova dece iz vrtića Predškolske ustanove „Dečja radost“. Radovi su nastali na zimskoj radioni održanoj u januaru na Divčibarama. Zainteresovani izložbu mogu da pogledaju do kraja nedelje.

Predškolska ustanova „Dečja radost“ još od 1998. godine organizuje u pančevačkom odmaralištu na Divčibarama likovne kolonije tokom juna. Od pre nekoliko godina odlučili su da prošire ovu manifestaciju pa dece i tokom zime dok borave na planini Maljen imaju priliku da nauče dosta toga, kaže Emil Sfera, likovni pedagog u PU „Dečja radost“.

„Došli smo na ideju da pre 6 godina pokrenemo i zimske kampove na predivnom i čarobnom ambijentu zime i snega na Divčibarama. Organizujemo u januaru u pančevačkom odmaralištu zimske kampove. Ideja je da objedinimo i likovnu koloniju i eko školu i muzički, sportski i enkeski kamp i da u jednom istom terminu imamo koordinatore različitih sadržaja. Deca boraveći tih 7 dana na Divčibarama mogu da prođu sve ove sadržaje. Jedan zajednički imenitelj je drvo, koje smo obrađivali iz različitih aspekata tako da se sve to može videti na ovoj izložbi“, kaže likovni pedagog u PU „Dečja radost“ Emil Sfera.

Tokom januara na Divčibarama su bila najstarija deca iz vrtića, kojoj je bilo veoma interesantno i koja su dosta toga mogla da nauče tokom boravka na planini.

„Ovo su bila deca starijeg i najstarijeg predškolskog uzrasta. Trudimo se da im ovaj pripremni predškolski period bude što zanimljiviji i što interesantniji. Svesni smo koliko to njima znači, njima se to jako ureže u sećanje, sve to što su oni naučili tamo kroz različite stvari. To ovoga puta nisu samo likovne ili ekološke radionice, već oni svakoga dana rade i na engleskom, imaju i sportski i muzički sadržaj. Vrlo im je sažet taj sadržaj zimskih aktivnosti i imaju puno utisaka što se i vidi na ovim radovima. Mi gajimo održavanje tih izložbi kao u dečjoj nedelji kada svi ti radovi mogu da se vide u Kultrnom centru“, navodi Sfera.

On je ujedno najavio i početak rada, posle pauze od tri godine, Dečjeg kulturnog centra koji se nalazi u ulici Žarka Zrenjanina. Na ovom mestu izlagaće deca iz svih pančevačkih vrtića, a izložbe će biti održavane do kraja školske godine.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena