Yunet
 

Kultura

Predstavljen 6. Zbornik proze Književnog kluba „Prota Vasa Živković“

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 3. februar 2023. • 12:00 •

Predstavljen 6. Zbornik proze Književnog kluba „Prota Vasa Živković“

U svečanoj Sali Narodog muzeja u Pančevu predstavljen je 6. Zbornik proze Književnog kluba prota Vasa Živković. Prezentaciji Zbornika prisustvovali ljubitelji pisane reči iz Srbije, ali i iz inostranstva.

Ljubitelji književnosti uživali su u predstavljenju šestog međunarodnog zbornika proze Književnog kluba prota Vasa Živković. Klub postoji već 7, godina kaže Milica Aranđelović, predsednica kluba.

Mi otprilike postojimo 8 ipo godina, po malo smo radili na registrovanju i onda smo rešili da počnemo da radimo ozbiljno i da radimo kako treba. Postalo je udruženje, mi smo uvek tiho radili ali smo uspeli da imamo i svoju publiku i ljude koji nas vole i koji rado dolaze. Danas imamo veliku čast da predstavimo naš šesti međunarodni Zbornik proze Prote Vase Živkovića. – ističe Milica Aranđelović – predsednika KK prota Vasa Živković.

Prezentaciji zbornika prisustvoali su ljubitelji književnosti iz Pančeva i Srbije, ali je bilo i gostiju iz Severne Makedonije, Engleske, Iraka, Bangladeša. Milica Aranđelović ističe da ime je cilj da privuku što više mladih pisaca u svoj Klub.

Mi smo krenuli i malo agresivniju kampanju, mi imamo jednu darovitu devojku Draganu, za koju mislim da će da povede taj mladalački duh u našem Udruženju. Imamo još mladih, ali se ova devojka najviše ističe. Što više mladih ima, time će i kvalitet biti veći. – naglašava Aranđelović.

Članovi Književnog kluba prota Vasa Živković okupljaju se svake nedelje u prostorijama Mesne zajednice Gornji grad. Oni pozivaju sve ljubitelje pisanja da im se pridruže. I ove godine posle predstavljanja Zbornika biće organizovane književne večeri članova ovog kluba.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena