Yunet
 

Kultura

Pozorišna predstava za decu posvećena Svetom Savi

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 29. januar 2023. • 17:13 •

Pozorišna predstava za decu posvećena Svetom Savi

U pančevačkom kulturnom centru u subotu 28. janura odigrana je pozorišna predstava posvećena najvećem srpskom prosvetitelju Svetom Savi. Pored predstave organizovane su radionice za mališane a ceo događaj bio je humanitarnog karaktera.

Učenici osnovne škole Đura Jakšić nastupili su na sceni Kulturnog cetra Pančeva sa pozorišnom predstavom za decu „Sveti Sava srpska slava i školska radost prava“. Ovaj događaj je organizovala humanitarna organizacija „Sačuvajmo porodicu“, uz podršku mesne zajednice Kotež i pokroviteljstvo Grada Pančeva.

Pančevači mališani su kroz predstavu imali prilku da se upoznaju sa likom I delom najvećeg srpskog prosvetitelja na malo drugačiji način.

Predstavi je predhodila kreativna radionica za decu koju je vodio ilustrator i karikaturista Nikola Dragaš.

Interesovanje dece je bilo veliko a velika je bila I radoznalost. Mališani su iskoristili priliku I pitali sve što ih zanima u vezi sa veštinom crtanja.

Organizatori planiraju i u narednom periodu da nastave sa svojim aktivnostima a sve u cilju jačanja porodice.

Sala kulturnog centra Pančeva bila je ispunjena do poslednjeg mesta. Deca su uživala u izvedbi svojih drugara iz Đurine škole koji su pokazali da su pravi profesionalci u dramskoj umetnosti.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena