Yunet
 

Kultura

„Mesec fotografije“ u Galeriji centra za klulturu Kovin

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 28. decembar 2022. • 18:17 •

„Mesec fotografije“ u Galeriji centra za klulturu Kovin

U okviru “Meseca fotografije”u Galeriji centra za kulturu Kovin pred publikom je postavljena izložba fotografija od 18 kolekcija. Izložbom pod nazivom “Četvrti republički kup klubova” prikazan je najbolji rad amaterske fotografije.

Republički kup klubova četvrti put put održan je u Kovinu, tj. kovinskoj galeriji. On predstavlja vrhunac delovanja foto – klubova. Kako je rekao, Milan Živković, urednik Galerije u Kovinu, ovaj projekat je presek onog što je najbolje u srpskoj amaterskoj fotografiji.

Živković je objasnio da se na ovoj četvrtoj izložbi fotografija vidi veliki napredak u odnosu na početak i da su se ljudi navikli na ovaj način žiriranja. Takođe je napomenuo i da se fotografije ne žiriraju na računaru nego odštampane.

Miroslav Predojević, sekretar Foto saveza Srbije

Kako kaže Dragan Leleš, Foto klub CD 13 iz Zrenjanina jedan od bitnih uslova da bi fotografija bila uspešna je ljubav prema njoj.

Izložba će biti postavljena do 17. januara u kovinskoj galeriji, tako da će svi posetioci moći da je posete i vide fotografije koje su izabrane kao najbolje po mišljenju petočlanog žirija Umetničkog saveta.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena