Yunet
 

Kultura

KUD ,,SM – Čigra” sprema koncert u Opovu

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 12. decembar 2022. • 18:51 •

KUD ,,SM – Čigra” sprema koncert u Opovu

KUD ,,SM-Čigra” postoji preko 10 godina i za to vreme organizovali su veliki broj druženja, putovanja i gostovanja. Svake godine organizuju i godišnji koncert na kome se sastaju članovi izdvojenih odeljenja društva da prikažu ono što najbolje znaju, a to su lepote narodne igre.

Igra, pesma i dobro raspoloženje… takve su večeri u Opovu kada članovi KUD-a ,,SM Čigra“ vežbaju korake narodne igre, a baš ovih dana, spremaju se za veliki nastup koji organizuje pred kraj svake godine.

Slađana Marjanov, predsednica KUD-a ,,SM – Čigra“ 00:11 (Očekuje nas koncert na kome će učestvovati svi naši članovi KUD-a, mi imamo ogranke u Pančevu, Opovu, Sefkerinu i Kačarevu) – 00:38 (na više mesta)

Pored vrednog rada, tu je i vreme za putovanja, jer ovo Kulturno umetničko društvo, prema rečima Slađane Marjanov, ima izuzetnu saradnju sa ostalim folklornim društvima u region.

Slađana Marjanov, predsednica KUD-a ,,SM – Čigra“ 2:26 (Putujemo, pre dve nedelje smo bili u Temišvaru imali smo koncert i divnu saradnju sa Savezom Srba u Rumuniji i mnogo se lepo proveli. Volimo da predstavljamo naše igre iz Banata, običaje i kulturu odakle smo mi, na taj način počinjemo, a posle igre iz Srbije, Leskovca, Porota, Vranja i Timoka) – 2:36 (lepo proveli); 4:14 (uvek prvo predstavljamo našu igru iz Banata) 4:34 (pa sve dugo)

Tako će biti i na koncertu koji će se održati 17. decembra sa početkom u 19 časova u Kulturnom centru Opovo, naravno, dobrodošli su sve oni koji vole narodnu igru.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena