Yunet
 

Kultura

“San novogodišnje noći”, koncert Dečije filharmonije u MTS Dvorani

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 8. decembar 2022. • 13:06 •

“San novogodišnje noći”, koncert Dečije filharmonije u MTS Dvorani

Tradicionalni novogodišnji gala koncert članova Dečije filharmonije na programu je 31. decembra od 17 časova

Snovi o budućnosti počinju 31. decembra 2022. u 17.00 na novogodišnjem gala koncertu Dečije filharmonije “San novogodišnje noći” u beogradskoj MTS Dvorani. Ovaj izuzetni koncert je već tradicionalno prava prilika za sve generacije da se zaokruži stara godina i na najbolji način proslavi dolazak Nove godine.

Publika će imati priliku da uživa u čuvenim delima klasične muzike u izvođenju talentovanih, mladih solista uz pratnju orkestra i pod dirigentskom palicom profesora Ljubiše Jovanovića, a na repertoaru će biti i popularni savremeni hitovi.

Koncert organizuju Centar beogradskih festivala – CEBEF pod pokroviteljstvom grada Beograda i fondacija „Deca deci“. Ulaznice se mogu nabaviti onlajn, na sajtu ticekts.rs, kao i na blagajni MTS Dvorane i svim Ticket Vision prodajnim mestima.

Gosti ovogodišnjeg koncerta biće članovi Hora Dečijeg kulturnog centra. Himnu Dečje filharmonije “Ovo je pesma za nas” zajedno sa svim učesnicima izvešće i specijalna gošća, naša proslavljena glumica Ana Sofrenović koja će ujedno i voditi program.

Članovi Dečije filharmonije su talentovani učenici nižih i srednjih muzičkih škola iz Beograda, dobitnici nagrada na prestižnim domaćim i međunarodnim takmičenjima. Među njima je i Teodor Vujanić (7) koji je prve muzičke korake napravio sa samo pet godina na violini, a kasnije se odlučio za klavir i u prvoj godini nastupa osvojio čak šest prvih nagrada.

Neki od članova Dečje filharmonije su dugogodišnji korisnici instrumenata fondacije “Deca deci”, koja tako pomaže njihovo školovanje i profesionalno napredovanje. Takođe, u cilju stvaranja šire platforme za kulturnu razmenu i povezivanje najmlađih, fondacija “Deca deci” je od 2015. godine proširila aktivnosti i oformljen je Regionalni dečji orkestar koji čine deca iz 5 gradova: Beograda, Zagreba, Ljubljane, Sarajeva i Skoplja.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Media Info Centar
Institut HIB
Privredna akademija Novi Sad