Yunet
 

Kultura

Koncertom kovačičkih amatera završene ovogodišnje aktivnosti

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 2. decembar 2022. • 10:30 •

Koncertom kovačičkih amatera završene ovogodišnje aktivnosti

Proteklog vikenda u sali Doma kulture „3. oktobra“ u Kovačici održan je koncert ansambala koji aktiviraju u ovom mestu. Tradicionalnim slovačkim igrama i pesmama publici su se predstavili golkloraši, vokalni i intrumentalni solisti, pevačke grupe i orkestri.

Tradicionalni kocert amatera iz Kovačice organizovan je proteklog vikenda pred prepunom salom. Publika je bila u prilici da uživa u slovačkim igrama i pesmama.

To su svi ansambli i solisti koji funkcionišu u Kovačici. Mislim da smo obuhvatili sve ansamble koji postoje u Kovačici. Svi su se prijavili da učestvuju i to nam je drago. Publika može da vidi folklorne ansamble iz osnovne škole, Doma kulture, imamo vokalne i instrumentalne soliste, pevačke grupe, orkestar Doma kulture. Praktično za svakog po nešto. – istakao je Željko Suhanek, koreograf i organizator programa.

Koncert je bila prilika da amateri pokažu sve ono što su naučili tokom godine.

Program ima veliki značaj pošto je finalni koncert za ovu godinu i svi učesnici koji su radili tokom cele godine, sada imaju priliku da prikažu šta su naučili i da se pokažu u najboljem svetlu. Svako je izabrao najbolju tačku sa kojom se predstavio. – rekao je ovom prilikom Suhanek.

Ovim koncertom završavaju se aktivnosti amatera iz Kovačice za ovu godinu a ponovo na sceni će se susresti sledeće godine na raznim koncertima i dešavanjima.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena