Yunet
 

Kultura

Vršac: Nagrađeni najbolji na konkursu Paja Jovanović

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 30. novembar 2022. • 14:50 •

Vršac: Nagrađeni najbolji na konkursu Paja Jovanović

U prostoru Gradskog muzeja u Vršcu održana je Svečana dodela nagrada učesnicima ovogodišnjeg konkursa Likovne manifestacije dece i omladine za nagradu Paja Jovanović.

Prisutnim nagrađenim učenicima, njihovim roditeljima i mentorima obratili su se ispred organizatora manifestacije, Kulturnog centra Vršac, direktor Davor Stojković, a ispred Grada Vršca, kao pokrovitelja manifestacije, gradonačelnica Dragana Mitrović koja je nagrađenima dodelila plakete, diplome za učešće i prigodne poklone.

Izrazivši zadovoljstvo zbog tradicionalnog uručenja nagrada koje nose ime jednog od naših najvećih slikara Paje Jovanovića, Mitrović je izjavila da je ponosna jer je Grad Vršac, poštujući svog velikana Paju Jovanovića, od ove godine preneo dodelu nagrada u prostor u kome se nalaze originali nekih od njegovih najznačajnijih dela.

„Poštujući rad i trud svakog deteta, zahvaljujem se svima koji su ove godine učestvovali i pozivam svu našu decu da se u budućem periodu uključe u razne kulturne i umetničke aktivnosti kojih u našem gradu ima na pretek“, zaključila je ona.

Likovna manifestacija dece i omladine za nagradu Paje Jovanovića ima tradiciju dugu 62 godine i za cilj ima negovanje, stimulisanje i promovisanje dečijeg likovnog stvaralaštva. Na konkurs ovogodišnje manifestacije siglo je više od 1000 radova koje je stručni žiri ocenjivao u dve selekcije – redovnih predškolskih i školskih ustanova i umetničkih škola i ateljea, te u četiri starosne kategorije. Nagrađeno je blizu 60 radova koji će biti izloženi u galeriji Doma vojske, a izbor od još 250 radova biće prikazan u velikoj galeriji Kulturnog centra Vršac.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena