Yunet
 

Kultura

U Pančevu održana 8. Stihovizija

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 23. novembar 2022. • 18:00 •

U Pančevu održana 8. Stihovizija

U organizaciji udruženja Las Hentes u gradskoj biblioteci u Pančevu održana je Osma Stihovizija na kojoj je učestvovalo 35 takmičara iz 5 pančevačkih srednjih škola.

Prvi put na Stihoviziji prijavili su se i učenici Mašinske škole Pančevo, njih petoro. Na osmoj Stihoviziji bilo je ukupno 35 učesnika, a svoje utiske sa takmičenja prenela nam je učenica Dragica Ugarković.

Ovogodišnje takmičenje otvorio je Nenad Danilov učenik 7. Razreda ŠOSO Mara Mandić, recitujući pesme na španskom i engleskom jeziku.

Svoje zadovoljstvo dobrim odzivom pančevačkih škola i organizacijom koja je do kraja uspešno izvedena nisu krili ni organizatori, Udruženje Las Hentes.

Pobednik ovogodišnje Stihovizije u kategoriji recitovanje na stranim jezicima je Radaković Bogdan (Medicinska škola Stevica Jovanović Pančevo), Pobednica u prvoj potkategoriji takmičenja – recitovanje poezije na jezicima nacionalnih zajednica je Mladenovski Marija (Medicinska škola Stevica Jovanović Pančevo, a pobednica druge potkategorije takmičenja Stihovizija – Slikovizija – likovni konkurs (ilustruje se pesma na stranom jeziku) je Tijana Kiferov, Medicinska škola Stevica Jovanović, Pančevo.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad