Yunet
 

Kultura

Džez festival od 4. do 8. novembra

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 2. novembar 2022. • 17:58 •

Džez festival od 4. do 8. novembra

25. Pančevački džez festival održaće se od 4. do 6. novembra. Pravi znalci džez muzike uživaće u čak osam nastupa virtuoza na bubnjevima, gitari i kontrabasu kao što su Daniele Di Bonaventura Band’Union iz Italije, Simsa Fünf i Joe Lovano.

I ove godine za ljubitelje džez muzike u Kulturnom centru održaće se dobro poznati Pančevački džez festival. Tokom 25. godina postojanja ugostio je brojne muzičare iz zemlje i inostranstva. I ove godine internacionalni karakter festivala nije izostao. Tri festivalska dana obeležiće muzičari i bendovi iz Italije, Austrije, Češke, Poljske, Sad-a, Izraela, Nemačke, Turske, Velike Britanije i Argentine. Posebno mesto zauzima sastav naše sugrađanke, džezerke Aleksandre Bijelić.

Ja sam jako srećna što mogu da najavim da ćemo po prvi put izvoditi moje kompozicije. Ovo će biti promocija albuma koji će biti objavljen krajem decembra. Ja sam napisala osam pesama uz pomoć mog dragog kolege Srđana Markovića koji je bio koautor na kompozicijama I divnog benda koji čine Ivan Aleksijević koji svira klavir, Milan Pavković kotrabas, Nemanja Banović i Kristijan Maček su duvači, Petar Radmilović za bubnjevima. Takođe, Meri Gospel hor će gostovati, ja već dugo godina sa njima sarađujem, ja sam njima gošća na koncertima, tako da ovaj put ja imam priliku njih da ugostim u Pančevu na festival koji su zaista fantastični.

Koncert sastava ,,Alex B. and the Fergusons” na programu je poslednjeg dana festivala, a događaj koji svake godine prikazuje publici novitete u džez muzici održaće se uz podršku Ministarstva kulture i informisanja, Grada Pančeva, Pokrajinskog sekretarijata za kulturu, Ministarstva kulture i nacionalnog nasleđa Poljske, Ambasada Kizraela i Nemačke, kao i Italijanskog instituta za kulturui, Gete institurta i Austrijskog kulturnog foruma.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena