Yunet
 

Kultura

Promocija knjige Miroslava Žužića – Žuleta „O DASKAMA U GLAVI I JOŠ PO NEČEMU“ u Narodnom muzeju Pančevo

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 13. septembar 2022. • 21:46 •

Promocija knjige Miroslava Žužića – Žuleta „O DASKAMA U GLAVI I JOŠ PO NEČEMU“ u Narodnom muzeju Pančevo

Nova knjiga našeg sugrađanina, čuvenog glumca banatskog, srpskog i svetskog, Miroslava Žužića – Žuleta, izašla je iz štampe, a promocija će biti održana u Narodnom muzeju Pančeva, u utorak 20. Septembra u 18 časova.
Program će voditi dramaturg Miloš Nikolić, a o Žuletu, njegovoj knjizi i zajedničkim momentima u životu i radu, govoriće naši i njegovi gosti, glumci Svetlana Bojković, Vesna Čipčić, Aljoša Vučković i Milan Caci Mihajlović. Govoriće i Milan Jakšić, recenzent knjige i nekadašnji direktor pančevačkog Istorijskog arhiva.
Miroslav Žužić, Pančevac zaljubljen u svoj grad, završio je glumu na Akademiji u Beogradu, u klasi profesora Predraga Bajčetića. Bio je tokom svoje bogate karijere član KUD-a „Atelje mladih” u Pančevu, stalni član Beogradskog dramskog pozorišta, Pozorišta na Terazijama i Ateljea 212, kao i nekoliko drugih velikih pozorišta u Beogradu. Najpoznatiji je možda u ulozi dobrog vojnika Švejka, ali i Vinka Lozića, „gradonačelnik“ Vršca za vreme trajanja grožđenbala.
Knjiga priča o Žuletovom odrastanju i životu u našem gradu, o Pančevcima i Pančevu, o umetnosti i umetnicima, ljubavima, boemima, komšijama, prijateljima…

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena