Yunet
 

Kultura

U Pančevu predstavljena knjiga „Vek slikan mikrofonom”

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 4. septembar 2022. • 18:25 •

U Pančevu predstavljena knjiga „Vek slikan mikrofonom”

Pančevačka publika bila je u prilici da se upozna sa sadržajem jedne neobične knjige „Vek slikan mikrofonom”, novinara Dragoslava Simića. Autor je ostvarenje predstavio u Narodnom muzeju Pančevo.

Knjiga „Vek slikan mikrofonom”, sadrži 40 priča naše usmene istorije 20. veka, a nastala je prema tonskim zapisima Dragoslava Simića, dugogdišnejg urednika emisije „Govori da bih te video“ Drugog programa Radio Beograda i autora velike serije dokumentarnih emisija.

„Kad se pogledaju korice ove knjige vidi se QR kod. U knjižari preko njega možete pročitati sadržaj knjige. Ova knjiga može da se sluša. To je nešto novo u našoj izdavačkoj delatnosti”, kaže Dragoslav Simić, autor knjige „Vek slikan mikrofonom”.

Ideja knjige je da se usmenom istorijom prikaže ovaj vek, ali i omogući mladima da je u eri novih tehnologija nauče na njima zanimljiv način.

„To možda deluje prozbiljno za mladu generaciju. Profesor Gimnazije koji je ovu knjig kupio kako bi svoje đake naučio ne istoriju, već kako na androidima rade QR kodovi, ako neko nešto i nauči to je dobro”, kaže Simić.

Simić je rekao da je u više navrata pokušavao da realizuje sajt sa svojim pričama i da mu je drago što je u tome na kraju i uspeo. Knjiga sadrži samo deo priča, a sajt čitavu riznicu ljudskih sudbina.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena